logo

Шеф готвач сподели рецептата си за най-вкусните пилешки гърди в света

Шеф готвач сподели рецептата си за най-вкусните пилешки гърди в света

Приготвени по този начин, те ще надминат и най-смелите ви очаквания

Победителят в телевизионното предаване MasterChef, автор на книги за готвене и кулинарен експерт Евгений Клопотенко е наясно как да придаде изискан вкус и на най-обикновените продукти.

Ето защо няма съмнение, че пилешките гърди с портокали, приготвени по негова рецепта, ще надминат и най-смелите ви очаквания.

"Винаги, когато в магазина има избор, задължително купувам пилешки гърди на кост, с кожа. Който каквото иска да казва, но ястията с тях са много по-вкусни от тези, приготвени с обичайното пилешко филе. Просто някаква магия", признава експертът. 

Без дълго стоене пред печката: Тайната за вкусни пилешки бутчета

"Тази рецепта е много популярна комбинация от пиле и лимон, но освен това реших да добавя малко джинджифил за пикантност и да използвам глазирани портокали като гарнитура. Приготвени по този начин, пилешките гърди са вкусни и изглеждат много празнично", споделя Клопотенко. 

Ето и списъка с продукти за приготвянето на най-вкусните пилешки гърди с портокал:

1 бр. пилешки гърди с кост
20 гр. корен от джинджифил
1 ч. л. сух розмарин

3 суп. л. захар
1-2 портокала
лимонов сок

зехтин за пържене
сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне: 

Като начало пилешките гърди трябва да се мариноват. За целта изцедете сока на половин лимон. След това смесете в купа настъргания джинджифил, лимоновия сок, сухия розмарин и 2 супени лъжици захар. Поставете пилешките гърди в маринатата и оставете за 15 минути.

Пилешко с картофки - нереална вкусотия

През това време се заемете с портокалите. Нарежете ги на филийки, сложете ги в тенджера, добавете сока на половин лимон и една супена лъжица захар. Оставете да заври на слаб огън, след това изчакайте, докато не се сгъсти.

Маринованите гърди запържете в зехтин до златисто кафяво.

Загрейте фурната на 180 градуса. Наредете месото върху лист за печене, залейте го с мазнината, в която го изпържихте и остатъка от маринатата. Отгоре наредете портокаловите резенчета и печете във фурната 20-25 минути.

Ароматно, просто, бързо: Как да приготвим любимото пиле на Меган Маркъл

Сервирайте пилето с резенче портокал отгоре. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

 

Коментирай

Zvb

Zvb 03.04.2021 6:38

Ми то сладко от пиле стана :)