Свекърва ми разкри тайната на най-ароматните картофи по селски, уникална вкусотия

Свекърва ми разкри тайната на най-ароматните картофи по селски, уникална вкусотия

Най-важният трик при готвенето е, че картофите първо трябва да се сварят леко

Хапва ви се нещо вкусно, но нямате време за готвене? Предлагаме ви да си приготвите тези ароматни картофки по селски. Ястието е много вкусно и най-важното - става за 30 минути!

Рецептата научихме от своя читателка. Ето какво ни написа тя: 

"Никога не съм си и помисляла, че някой ден ще моля свекърва си да ми каже как да приготвям картофи по селски. Но ястието е толкова вкусно, че си заслужаваше! Отгоре с коричка, а отвътре е невероятно мекички... Ръката буквално сама посяга за още.

Тази тайна съставка ще превърне картофките по селски в неустоимо изкушение

Обсъдихме рецептата точно на масата. Споделям това, което чух:

Основната тайна на готвенето на такива картофи е, че първо трябва да се сварят леко. Благодарение на това успявате да ги опечете така, че всяка филийка да е покрита с хрупкава коричка. Вътре обаче картофът остава мек.

И нещо много важно - това ястие остава също толкова вкусно и след като изстине - нещо, което далеч не винаги се получава, когато ядете картофи! 

Списък с продукти: 

1,5 кг. картофи
1 чаена лъжица смес от италиански билки
3–4 супени лъжици зехтин

1 чаена лъжица пушен червен пипер
1 чаена лъжица чесън на прах
сол и черен пипер на вкус

Вкусна картофена торта с шунка и кашкавалче, на която никой вкъщи не може да устои!

1 чаена лъжица сос табаско (по желание)
пресни подправки на вкус
2-3 скилидки чесън

Начин на приготвяне: 

Тъй като ще печем картофите с кората, най-подходящи за ястието са големите млади картофи. Измийте ги добре, за да премахнете цялата мръсотия, след което ги нарежете на филийки с еднакъв размер.

Сложете картофите в тенджера и ги покрийте със студена вода. След като водата заври, варете картофите още 3-4 минути на среден огън.

Излейте водата и прехвърлете сварените картофи в дълбока купа. Добавете всички сухи подправки, червения пипер, чесъна, зехтина и соса табаско.

Разбъркайте всичко добре, така че всяко парченце картоф да се покрие с подправките и оставете да престоят поне 10 минути.

В това време загрейте фурната до 200 градуса. След това прехвърлете картофите в тава, застлана с лист за печене, така че всички резени да лежат отделно един от друг.

Тайната на идеалните пържени картофки като от McDonald’s е разгадана

Печете 20-25 минути.

Нарежете на ситно пресните подправки и чесъна и ги добавете към изпечените картофи, които предварително сте прехвърлили в купа. Разбъркайте всичко добре и сервирайте ястието на масата възможно най-скоро!

Разбира се, картофите по селски могат да се приготвят и по по-лесен начин. Просто го изпечете с малко масло и подправки. В този случай обаче най-вероятно няма да имат коричка, а тя е най-вкусното нещо в цялото ястие!", пише читателката ни. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Ads

Коментирай

521

521 27.07.2023 9:16

Те на село баш италиански билки използват. Нашите са за изхвърляне!)

Коко Н

Коко Н 27.07.2023 10:29

Свекърва ти да не е италиянка?

Италиано

Италиано 27.07.2023 11:04

Таа рецепта сме я узеле от македончанете - баш бугаре!