Такова вкусно агнешко през живота си не сте яли!

Приготвянето на ястието няма да ви отнеме много време, а всичко останало ще свърши фурната

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/takova-vkusno-agnesko-prez-zivota-si-ne-ste-yali Jenata.blitz.bg
Такова вкусно агнешко през живота си не сте яли!

Искате ли да зарадвате цялото семейство и да оберете овациите им? Това е много лесно! Просто ги изненадайте с това агнешко с картофки за вечеря.

Приготвянето на ястието няма да ви отнеме много време, а всичко останало ще свърши фурната! 

Към ароматните ви агнешки джоланчета, запечени с картофки, никой няма да остане безразличен! А гозбата определено ще се превърне в една от любимите на цялото семейство. 

Между другото, Гергьовден е след няколко дни, така че смело може да изпробвате рецептата за празника!

Списък с продукти: 

6 агнешки джолана по 350 гр.
1,5 кг. картофи
6 големи домата

Агнешко по марокански - пръстите да си оближеш!

1 глава чесън
6 бр. дафинов лист

6 супени лъжици зехтин
сок от 2 големи лимона
1 супена лъжица сушен риган

5 стръка пресен риган
сол и прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне: 

Сложете доматите в купа и ги залейте с вряла вода за 3 минути, след което ги потопете в студена вода и отстранете кожата. Нарежете меката част на средни кубчета.

Агнешко с мед и провансалски билки - истинско изкушение за сетивата

Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Отделете 2 стръка от пресния риган за сервиране.

Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета. 

Натрийте агнешките джолани със сол и черен пипер и намажете с 2 супени лъжици зехтин.

Загрейте фурната до 190 градуса. В купа смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, дафиновия лист, сушения и пресен риган, добавете 1 чаена лъжица сол и 1 чаена лъжица черен пипер.

Сложете картофите и доматите в дълбок съд за печене, залейте с дресинга и разбъркайте добре.

Печено агнешко бутче на бавен огън, топи се в устата

Добавете и джоланчетата. Покрийте съда с фолио за печене, сложете във фурната и печете 2,5 часа, докато месото не започне да се отделя от кокала. 

Махнете фолиото и печете още 30 минути. 

Преди сервиране поръсете с останалите листа пресен риган. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Горещи

Коментирай
2 Коментара
Иван с големия черпак
преди 2 години

Агнешко с картофи? Не сте у ред, само хабите месото.....

Откажи
Д.Кънев
преди 2 години

Каквото и да казвате агнешкото без бабина душица не е агнешко. Без бабина душица е просто манджа с агнешко без вкус.

Откажи