Искате ли да зарадвате цялото семейство и да оберете овациите им? Това е много лесно! Просто ги изненадайте с това агнешко с картофки за вечеря.
Приготвянето на ястието няма да ви отнеме много време, а всичко останало ще свърши фурната!
Към ароматните ви агнешки джоланчета, запечени с картофки, никой няма да остане безразличен! А гозбата определено ще се превърне в една от любимите на цялото семейство.
Между другото, Гергьовден е след няколко дни, така че смело може да изпробвате рецептата за празника!
Списък с продукти:
6 агнешки джолана по 350 гр.
1,5 кг. картофи
6 големи домата
Агнешко по марокански - пръстите да си оближеш!
1 глава чесън
6 бр. дафинов лист
6 супени лъжици зехтин
сок от 2 големи лимона
1 супена лъжица сушен риган
5 стръка пресен риган
сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Сложете доматите в купа и ги залейте с вряла вода за 3 минути, след което ги потопете в студена вода и отстранете кожата. Нарежете меката част на средни кубчета.
Агнешко с мед и провансалски билки - истинско изкушение за сетивата
Обелете чесъна и го нарежете на ситно. Отделете 2 стръка от пресния риган за сервиране.
Обелете картофите и ги нарежете на едри парчета.
Натрийте агнешките джолани със сол и черен пипер и намажете с 2 супени лъжици зехтин.
Загрейте фурната до 190 градуса. В купа смесете зехтина, лимоновия сок, чесъна, дафиновия лист, сушения и пресен риган, добавете 1 чаена лъжица сол и 1 чаена лъжица черен пипер.
Сложете картофите и доматите в дълбок съд за печене, залейте с дресинга и разбъркайте добре.
Печено агнешко бутче на бавен огън, топи се в устата
Добавете и джоланчетата. Покрийте съда с фолио за печене, сложете във фурната и печете 2,5 часа, докато месото не започне да се отделя от кокала.
Махнете фолиото и печете още 30 минути.
Преди сервиране поръсете с останалите листа пресен риган. Добър апетит! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!