Това без съмнение е една от най-добрите рецепти за печени картофи. Всички у дома просто ги обожават и ме карат често да ги правя.
Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка
Всъщност всичко зависи от подправките, които добавям - те правят пресните картофи невероятно ароматни и топящи се в устата.
Това е идеална гарнитура за пиле или пък каквото и да е месо, без значение как е приготвено. Все пак тези картофки са толкова вкусни, че са чудесни за консумация дори и сами по себе си.
Опитате ли тази картофена салатка, ще я приготвяте отново и отново
Продукти:
1 кг. пресни картофи
60 гр. масло
2 скилидки чесън (накълцани)
щипка смлян розмарин
нарязан магданоз на вкус
мащерка на вкус
черен пипер на вкус
червен пипер
сол на вкус
Откакто приготвям картофите така, всички у дома полудяха по тях
Приготвяне:
Загрейте фурната до 220 градуса. Сложете картофите в голяма тава, намажете дъното й с олио, сложете картофите вътре и добавете чесъна и всички подправки. Разбъркайте ги добре (препоръчвам с ръце).
Тайната на вкусните пълнени картофки, не сте яли по-сочни
Печете около 40 минути на 220 градуса - картофите ще се изпекат чудесно отвътре, а отвън ще придобият златиста коричка. /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!