Чудили ли сте се как да зарадвате близките си с нещо просто и бързо за приготвяне. В следващите редове ще ви покажем една много лесна рецепта.
Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш
Ако всички у дома са фенове на картофите, то тази вкусотия е именно за вас. Вашето семейство ще я хареса със сигурност.
Рецептата знам от една приятелка, която ми издаде тайната си. Сега мъжът ми постоянно ме кара да му правя това ястие. Гарантирам ви, че всеки ще иска допълнително.
Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата
Продукти:
Картофи - 1 кг.
Кайма - 300 гр.
Лук - 2 бр.
Моркови - 100 гр.
Доматено пюре - 1 супена лъжица
Олио
Сол и пипер на вкус
Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...
Приготвяне:
Важно е да подберете картофи със сравнително еднакви размери. Изкорубете средата им, а дъното отрежете, така че да е плоско и да са стабилни в тавата.
Към каймата добавете сол, черен пипер и нарязания лук (1 бр).
След това наредете картофите в тавата един до друг. До половината тавата се пълни с подсолена вода.
Когато опитах тези кюфтенца разбрах, че досега съм пропиляла живота си
След това приготвяте соса. За него ви трябват ситно нарязаните моркови и лука. Запържете ги в олиото и към тях добавете доматеното пюре, малко вода и сол.
Добавете соса към полуготовите картофи и оставете да се запече. Накрая може да настържете кашкавал отгоре, който да хване златиста коричка.
Сервирайте със сос и нарязани билки. Бон апети!/jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!
Коментирай
Аврора 15.02.2020 12:07
Това трябва да се пече поне час, за да станат картофите. Каймата през това време ще стане на камъче ... Пак тия лудите с техните глупости! Кюфтета с гарнитура картофи е три пъти по-бързо и по-вкусно! И не дълбаеш като луд твърди картофи ... Соса може, той става бързо и не е лош.
ivan 16.02.2020 4:03
Probvah...I kuchetata ne gi blizvat.
НАСКО 17.02.2020 9:12
Може да стане, ако картофите се подварят предварително до полуготовност. Така ще се издълбаят и по-лесно!
123 17.02.2020 9:24
Изкорубете или издълбайте как е правилно според вас?
947 17.02.2020 9:27
1. Морковите не се посочват в грамаж, а в бр; 2. Кога се пълнят картофите, никой не разбра. 3. Прочитайте рецептите, преди да ги публикувате, че е комично.
Иво 17.02.2020 9:30
Айде, тия пак полудяха! Този път проста мусака с по-различна презентация и по-сложна за приготвяне. Абе, направо да полудееш!
http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php 07.03.2020 16:48
http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php