Откакто приготвям картофите така, всички у дома полудяха по тях

Рецептата знам от една приятелка, която ми издаде тайната си

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/otkakto-prigotvyam-kartofite-taka-vsichki-u-doma-poludyakha-po-tyakh Jenata.blitz.bg
Откакто приготвям картофите така, всички у дома полудяха по тях

Чудили ли сте се как да зарадвате близките си с нещо просто и бързо за приготвяне. В следващите редове ще ви покажем една много лесна рецепта.

Откакто пробвах тази рецепта, кюфтенцата ги правя само така, пръстите да си оближеш

Ако всички у дома са фенове на картофите, то тази вкусотия е именно за вас. Вашето семейство ще я хареса със сигурност. 

Рецептата знам от една приятелка, която ми издаде тайната си. Сега мъжът ми постоянно ме кара да му правя това ястие. Гарантирам ви, че всеки ще иска допълнително. 

Това е тайната за сочни и вкусни кюфтета, никой няма да иска да стане от масата

Продукти: 

Картофи - 1 кг. 
Кайма - 300 гр.
Лук - 2 бр.
Моркови - 100 гр.
Доматено пюре - 1 супена лъжица
Олио
Сол и пипер на вкус

Баба ме научи как да правя уникални кюфтенца! Тайната им се крие в...

Приготвяне:

Важно е да подберете картофи със сравнително еднакви размери. Изкорубете средата им, а дъното отрежете, така че да е плоско и да са стабилни в тавата.

Към каймата добавете сол, черен пипер и нарязания лук (1 бр).

След това наредете картофите в тавата един до друг. До половината тавата се пълни с подсолена вода.

Когато опитах тези кюфтенца разбрах, че досега съм пропиляла живота си

След това приготвяте соса. За него ви трябват ситно нарязаните моркови и лука. Запържете ги в олиото и към тях добавете доматеното пюре, малко вода и сол. 

Добавете соса към полуготовите картофи и оставете да се запече. Накрая може да настържете кашкавал отгоре, който да хване златиста коричка. 

Сервирайте със сос и нарязани билки. Бон апети!/jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
7 Коментара
Аврора
преди 4 години

Това трябва да се пече поне час, за да станат картофите. Каймата през това време ще стане на камъче ... Пак тия лудите с техните глупости! Кюфтета с гарнитура картофи е три пъти по-бързо и по-вкусно! И не дълбаеш като луд твърди картофи ... Соса може, той става бързо и не е лош.

Откажи
ivan
преди 4 години

Probvah...I kuchetata ne gi blizvat.

Откажи
НАСКО
преди 4 години

Може да стане, ако картофите се подварят предварително до полуготовност. Така ще се издълбаят и по-лесно!

Откажи
123
преди 4 години

Изкорубете или издълбайте как е правилно според вас?

Откажи
947
преди 4 години

1. Морковите не се посочват в грамаж, а в бр; 2. Кога се пълнят картофите, никой не разбра. 3. Прочитайте рецептите, преди да ги публикувате, че е комично.

Откажи
Иво
преди 4 години

Айде, тия пак полудяха! Този път проста мусака с по-различна презентация и по-сложна за приготвяне. Абе, направо да полудееш!

Откажи
http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php
преди 4 години

http://tools.eti.pw/coronavirus-covid-19-map.php

Откажи