logo

Тези сочни пилешки гърдички стават за отрицателно време, а вкусът им... СНИМКИ

Тези сочни пилешки гърдички стават за отрицателно време, а вкусът им... СНИМКИ

Дори и хората, които по принцип не ги обичат, питат за още

Пилешкото месо е сред най-желаните гости на нашата трапеза. Много домакини го предпочитат, защото с негова помощ бързо могат да приготвят вкусна вечеря, с която да нагостят цялото семейство. 

За рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, се нуждаете от пилешки гърди и сирене. Тя е изключително лесна и не изисква кой знае какви специални кулинарни умения. Всяка домакиня може да се справи с нея! 

А месото ще остане сочно, освен ако, разбира се, не забравите за него по време на готвенето.

Между другото, дори и тези, които ненавиждат пилешки гърди, ще питат за още. 

Необходими продукти: 

пилешки гърди - 1 бр. 
яйца - 2 бр. 
твърдо сирене  - 80 гр.

Това пилешко изкушение плени всички вкъщи

панировъчни сухари - 80 гр. 
брашно - 50  гр. 
растително олио за пържене 

Начин на приготвяне: 

Разрежете месото наполовина (по дължина).

Настържете твърдото сирене на ситно ренде и го смесете с панировъчните сухари. 

Нов метод разкрива как да приготвим крехко и сочно пилешко месце

Пилешкото месо поръсете със сол. Оваляйте го добре в брашното, а след това - в предварително разбитите в подходящ съд яйца.   

След това оваляйте добре в панировката. 

Тъй като панировката трябва да е двойна, отново потопете месото в яйцето, а след това в сухарите. Така месото ще бъде обгърнато от един плътен слой от сирене и сухари.   

Пържете в много мазнина (добре загрята) на среден огън до получаване на апетитен цвят. 

Сочно пилешко за 15 минути, всички умират за него

Месото ще бъде готово, когато и от двете страни имате красива коричка.

Преди сервиране оставете за малко на кухненска хартия, за да се отървете от мазнината.  

Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай