Колко пъти сте ходили в хубав ресторант, поръчвали сте си пилешко месо, а то е било божествено, вкусно и много сочно?
Всички полудяха по това ястие на масата, приготвя се елементарно
Когато сте се опитвали обаче да го направите у дома винаги става сухо и много жилаво? Не сте ли се питали каква е тайната на големите готвачи и как го приготвят така добре. Къде ли бъркате.
В следващите редове ще ви разкрием тайната за приготвянето на крехко и много сочно пилешко месце у дома. Става много бързо и наистина елементарно.
Всичко наистина е много просто, не ви трябва никаква марината, а подправките, които ще използваме, се слагат на вече готовото ястие.
Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра
Продукти:
300 гр. пилешко месо
60 гр. зехтин/масло
сол и черен пипер на вкус
Такъв вкусен ориз през живота си не сте яли!
Приготвяне:
Загрейте зехтина/маслото в малък тиган.
След това поставете пилешкото месо. Много е важно да не го кълцате на малки парченца!
След 5 минути обърнете пилешкото филе.
Покрийте тигана с капак и намалете градусите. На слаб огън оставете пилешкото още 10 минути.
Воала! Нашето перфектно пилешко месце е готово. Махнете тигана от котлона и поставете пилешкото в чиния, в която ще го сервирате.
Сега може да го поръсите със сол и черен пипер на вкус. Гарантираме ви, че месото просто ще се топи в устата ви. Звучи лесно, нали? Бон апети! /jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!