Вкусно: Тайната рецепта за козунаци на Катето Евро

Актрисата споделя всичките си тайни и обещава, че ще си оближете пръстите с това изкушение

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/vkusno-tainata-recepta-za-kozunaci-na-kateto-evro Jenata.blitz.bg
Вкусно: Тайната рецепта за козунаци на Катето Евро

Катерина Евро разкри своята тайна за вкусен и пухкав козунак. Рецептата се предава от поколения в семейството и й е завещана от баба й Александра през май 1980-а.

Агнешко по марокански - пръстите да си оближеш!

Ако още се чудите по какъв начин да приготвите вкусното, пухкаво и сладко изкушение за всички сетива, което е типично именно за Великден, то задължително трябва да пробвате рецептата на опитен кулинар, като Катето Евро. 

Актрисата споделя всичките си тайни и обещава, че всички ще си оближете пръстите с това изкушение.

Уникална вкусотия: Печена агнешка плешка с чесън и розмарин

Необходими продукти: 1кг брашно, 6 яйца, 330 г захар, 250 мл масло и олио, щипка сол, ½ кубче мая, 250 мл хладко мляко, 2 лимона настъргани, 1 ванилия.

Начин на приготвяне:

Яйцата и захарта се разбиват в купа на ръка. Маята предварително се добавя към хладкото мляко и се оставя на топло място, за да шупне. След това се прибавя към вече разбитите яйца и захар.

С бъркане се добавя сместа от масло, свинска мас и малко олио. Настъргват се вътре корите на два лимона и се добавя ванилия. Брашното се изсипва на порции, като се бърка внимателно. Накрая се омесва ръчно.

Пропорциите са много важни и трябва да се спазват стриктно, категорична е Катето Евро. “Не става много сладък, но ако се сложи повече захар, не бухва и става на конци”, казва актрисата.

Агнешки ребърца с розмарин и чесънче - истинска наслада за сетивата

А тайната за меките и ароматни козунаци се оказа смес от масло, свинска мас и малко олио. Днес тя използва концентрат от ванилия, който си е закупила от топла дестинация, където се открива растението.

Добре е козунакът да се приготвя в топло помещение. Може да се сложи да втаса във фурната на 50 градуса. “Най-важното при козунака е втасването. След първото замесване трябва да втасва 2 часа”, добави Катето. Предупреждава домакините да не се притесняват, че тестото става много меко и лепкаво - това е следваща тайна за пухкав козунак на конци. Тестото ще се втвърди при втасването.

Катето Евро признава, че обича да меси сама козунаците, пуска си музика и отдава цялата си положителна енергия, за да стане вкусен празничният хляб. А тази събота обичаната актриса и нейната внучка ще месят козунаци и ще боядисат яйцата заедно./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
3 Коментара
Г Р У Ю
преди 2 години

Нали е тайна тая рецепта бе серсеми? Еврото да каже колко човека са мачкали нейните козунаци! Жокер- м н о г о.....

Откажи
Алито от София
преди 2 години

Ех Кате, ако знаеш какво ти мисля, сама ще се съблечеш, да търкаш очите на Сашка и аз да го перкам на задна прашка, що много грозен у сурата

Откажи
Indìgo
преди 2 години

Внимавайте с рецептите на госпожата. Вчерашната тайна рецепта за козунак беше с 80 гр. мая на един килограм брашно.

Откажи