Всеки мъж ще се влюби в тази салатка за зимата

Всеки мъж ще се влюби в тази салатка за зимата

Салатата е пикантна, но с мярка. Истинско съкровище!  

Когато разполагам с повечко свободно време, отивам в кухнята и започвам да приготвям различни ястия и сладкиши, с които да зарадвам любимите си хора.

И тъй като в нашето семейство салатките са на почетно място, винаги се грижа на масата да има нещо вкусно и полезно. Затова и всяка година отрано започвам с приготвянето на зимнината. 

Между другото, за да може вкъщи да има най-разнообразни туршии, непрекъснато събирам рецепти от приятели и колеги. Миналата година една съседка на село сподели своята рецепта за уникално вкусна салатка за зимата. Каза, че всеки мъж ще се влюби в нея. И се оказа права. 

Салатата е пикантна, но с мярка. Много зеленчуци и наситен вкус... Истинско съкровище!  

Списък с продукти: 

1 кг. червен пипер
3 кг. червени домати
1 кг. лук

Всички ще се влюбят в тази витаминозна бомба от мариновано зеле и цвекло

1 кг. моркови
6 супени лъжици захар
300 гр. растително масло

6 супени лъжици оцет (6%)
6 супени лъжици сол

Начин на приготвяне: 

Зеленчуците, които ще използвате, трябва да са свежи и добре узрели. Само така вкусът на салатата ще бъде безупречен.

Измийте всичко добре и подсушете. Нарежете доматите на филийки, лука на полумесеци. Чушките и морковът се режат на ивици. Всъщност това не е толкова важно, но нарязвани по този начин, зеленчуците ще изглеждат красиво, когато ги поднесете. И няма да станат на каша. 

Изсипете нарязаните зеленчуци в голяма тенджера. Добавете солта, захарта и олиото, разбъркайте добре и оставете за 3-4 часа, за да може зеленчуците да си пуснат сока. 

Маринован патладжан в буркан - пръстите да си оближеш!

Когато времето изтече, сложете тенджерата на котлона и изчакайте да заври. След това добавете оцета и оставете да поври за още 3-5 минути.

Когато махнете салатата от огъня, веднага я разпределете в стерилизирани буркани. Затворете бурканите, обърнете ги с капачките надолу, увийте ги и ги оставете да изстинат напълно.

Бурканите се съхраняват на хладно място. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Мишо

Мишо 05.11.2022 15:01

Не разбирам обръщането на бурканите с капачката надолу. Така не може да излезе въздуха и да стане вакуум.

Роси

Роси 06.11.2022 9:55

Обръщат се с капачките надолу, ,за да се за да се ,за да се затоплят, защото салатата не се стерилизира, а се затваря гореща