logo

Всички вкъщи полудяха по тези картофени палачинки с плънка

Всички вкъщи полудяха по тези картофени палачинки с плънка

Те са отлично решение за вкусна и удовлетворяваща семейна вечеря, която ще се хареса на всички, без изключение

Вкъщи всички обожаваме картофи и доста често си приготвяме с тях най-различни ястия. Особено любими са ни тези, в които има и месце и гъбки. 

Наскоро приятелка ми каза една специална рецепта, която бързо се превърна в любима на цялото семейство. От дълги години тя живее в Будапеща, а ястието, на което ме научи, е картофени палачинки по унгарски. В кулинарното си тефтерче обаче го записах като "Семейни палачинки с плънка". 

След като ги опитате веднъж, ще забравите за обикновените палачинки! Гигантската картофена палачинка с месо и гъби е отлично решение за вкусна и удовлетворяваща семейна вечеря, която ще се хареса на всички, без изключение. 

Ето и списъка с необходимите продукти за приготвянето на тези палачинки с месце и гъбки: 

5 средни картофа
300 гр. гъби
2 бр. пилешки гърди

Уникални картофени палачинки, в които ще се влюбите от първата хапка

80 мл. сметана
70 гр. копър
200 гр. домати

300 гр. зелена салата
60 гр. брашно
1 яйце

1 глава лук
1 супена лъжица зехтин
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус

слънчогледово олио за пържене

Начин на приготвяне: 

Измийте пилешките гърди и ги нарежете на малки парченца. По същия начин нарежете и гъбите.

Тайна рецепта за картофи на фурна, които се топят в устата

Изсипете малко растително олио в тигана и го оставете за минута-две да загрее. Сложете вътре месото да се запържи, като го разбърквате от време на време. Поръсете със сол и черен пипер. 

Пържете за около 4–5 минути, като на 4-ата добавете гъбите. Пържете до омекване, като разбърквате от време на време.

Когато пилето и гъбите са почти готови, добавете сметаната разбъркайте старателно. Оставете на котлона за още 3-4 минути. 

Настържете картофите на едро ренде. Изсипете ги в удобен съд и добавете яйцето.

Всички у дома са луди по това ястие с кайма и картофи

Нарежете лука на малки пръстени и добавете в купата при настърганите картофи. Поръсете със сол и черен пипер. При желание може да добавите и малко индийско орехче. Изсипете брашното и объркайте тестото.

Намажете тигана с растително олио. Изсипете в него малко от картофеното тесто. Хубаво е палачинката да не е много дебела. Така картофите ще бъдат по-добре пържени.

Запържете от две страни до златисто кафяво.

Готовите палачинки сложете в тава, чието дъно е постлано с лист за печене и сложете в загрята на 180 градуса фурна за шест минути.

Вече приготвям картофите само така, мъжът ми изяжда всичко за секунди

Нарежете зелената салата на дребно, овкусете със сол и зехтин. Доматите нарежете на малки парчета, а копъра - на много ситно. 

Сложете от плънката с пиле и гъби върху половината от готовата палачинка и покрийте с втората половина. До нея сложете малко от зелената салата и украсете с резенчета домати.

Това е всичко, ястието е готово. Добър апетит! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Готвачът

Готвачът 25.06.2020 15:50

Това са наречените PLACKI в Словашката кухня със Sote. Добавете към тестото чесън и майоран.

Аргунаут

Аргунаут 25.06.2020 17:08

Аха при то зимни, летните са с тиквички. Удивително тъпа статия и графично оформление.

Джисова

Джисова 26.06.2020 16:46

Вчера ги правих във фурната върху хартия за печене ,гарнирам с чеснов сос.Голяма вкуотия