Това е любимата ми рецепта с пресни картофи, категорично. А и, като се замисля, любимото ми пролетно ястие изобщо, пише кулинарката Цвети Цанева от сайта hera.bg.
Това е тайната за най-вкусната баница, всички ще полудеят по нея! (СНИМКИ)
Когато искам да приготвя нещо вкусно на семейството ми, винаги залагам на това, през този сезон. Мъжът ми просто обожава това ястие и още щом го подуши идва в кухнята нетърпеливо.
Едва дочаквам пресните картофи и копърът да станат, веднага я приготвям.
Продукти:
1 кг картофи
2 бр средно големи тиквички
3- 4 стръка копър
4- 5 скилидки чесън
Яйца според броя на порциите
Сол на вкус, мазнина по избор
Уникална вкусотия: Печени картофки с медена марината
Приготовление:
Включваме фурната на 200 градуса
Пресните картофи само изтъркваме с телче или с нож, но не много старателно – ципата им е още твърде тънка, а ако я махнем съвсем, отнемаме от вкуса им.
Нарязваме тях и тиквичките на полумесеци. Слагаме ги в тава за печене с мазнина, сол и един пръст вода. Аз смесих олио от тиквени семки и зехтин – добави страхотен вкус!
Тези пълнени камбички с ориз и маслинки направо се топят в устата!
Слагаме във фурната и печем докато картофите не омекнат малко. Можете да покриете с фолио, за да стане малко по- бързо и да добият задушен, а не печен вкус.
Междувременно наситняваме копъра. Скилидките чесън намачкваме първо, а после нарязваме на много ситно. Намачкването прави така, че той да отпусне целия си аромат.
Изваждаме тавата от фурната и омесваме копъра с чесъна с полуготовото ястие. Чукваме от горе яйцата според хората, на които ще сервираме.
Печем още малко до готовност на яйцата. А може, когато сервирате, и да натрошите сирене отгоре./jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!