Всички ще питат за още, вкусят ли тази парена царска туршия

Всички ще питат за още, вкусят ли тази парена царска туршия

Най-голямата гаранция за върховен вкус е продуктите да са домашни

Туршията е едно от традиционните ястия, които всяко българско семейство прави за зимата. 

Всяка уважаваща себе си домакиня разполага с куп рецепти, по които да си приготви тази полезна вкусотия. Обикновено се е сдобила с тях от майка си, която пък ги е наследила от своята майка. И не спира да им се доверява, защото те са проверени с времето. 

Ако обаче искате да изпробвате нещо ново, от jenata.blitz.bg бързаме да ви предложим една много лесна рецепта за вкусна парена царска туршия с мед.

Зеленчуците, от които се нуждаете, са ви до болка познати. Най-важното е да са качествени! А най-голямата гаранция за върховен вкус е продуктите за царската туршия да са домашни.

Ето от какво се нуждаете за тази хрупкава парена царска туршия:

1/2 кг карфиол
1 зелка
4 моркова

3 червени чушки
6 скилидки чесън
300 мл. оцет

Благинка за зимата: Тази медена царска туршия се топи в устата

3 супени лъжици мед
3 чаени лъжици сол
6 зърна бахар
6 зърна черен пипер

Начин на приготвяне: 

Почистете морковите, червените чушки и чесъна и ги нарежете на средни парчета. Зелето нарежете на по-дребно, а карфиола накъсайте на розички.

Смесете всички зеленчуци и ги разпределете в буркани, след което добавете черния пипер и бахара. 

Такава вкусна зимнина с патладжан не сте яли, приготвя се за час

В подходящ съд смесете оцета с меда и солта и кипнете на котлона. Налейте марината във всеки буркан, затворете го и го оставете да престои една вечер с капачката надолу.

Готовата туршия се съхранява на хладно място. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Aress

Aress 18.11.2023 16:47

Вам обоим это понравится! Абсолютно новые возможности в сексе, независимо от возраста. Это очень крутая штука, попробовав один раз, вы никогда об этом не пожалеете:--------> http://surl.li/nizs