В забързаното ежедневие нямаме излишно време, което да губим в стерилизирането на буркани.
Ето кои цветя може да засадите на балкона СПИСЪК
За това този начин за приготвяне на зимнина от мариновани патладжани в буркани е перфектна, ще бъдете готови за по-малко от час.
Те стават изключително лесно, а след това ще усетите, че сте сътворили страшна вкусотия. Трябва обезателно да пробвате тази рецепта, ще искате да я споделите и с приятели, пише bukvarche.com.
Необходими продукти:
- 2 ½ килограма патладжани
- 1 малка връзка магданоз
- 200 грама лук
- 30 грама чесън
- 1 супена лъжица сол
- 1 чаена лъжичка захар
- 80 милилитра оцет
- 150 милилитра рафинирано слънчогледово олио
Начин на приготвяне:
Нарежете патладжаните на малки парчета и ги накиснете в голяма тенджера с вода. Сложете тенджерата с вода да заври и варете патладжаните за две минути. Отцедете добре.
Накълцайте магданоза и нарежете лука на тънки филийки. Накълцайте чесъна.
В голяма купа смесете патладжаните, магданоза, лука, чесъна, солта, захарта, оцета и олиото.
Изсипете сместа в стерилизирани половинлитрови буркани (общо 6 буркана). Затворете бурканите с капачки и ги поставете в тенджера за стерилизация. Напълнете тенджерата със студена вода, докато бурканите бъдат потопени до шийките им.
Оставете водата в тенджерата да заври и стерилизирайте бурканите в продължение на 15 минути. След като стерилизирате, затворете бурканите и ги оставете да се охладят на стайна температура.
Тази салата от мариновани патладжани в буркани не може да се съхранява на стайна температура.
Забележка: Ако не разполагате с мазе, уверете се, че съхранявате бурканите на хладно и тъмно място. Насладете се!
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки