Всяка българка трябва да умее да приготвя тези 5 традиционни гозби

Всяка българка трябва да умее да приготвя тези 5 традиционни гозби

Храната на мъжа наистина минава през стомаха, а ако дамите не ги бива в кухнята, ще получат истински червен картон

Традициите са неизменна част от всяка една култура и помогнат тя да се съхрани през вековете. Тя се предава от поколение на поколение, съхранявайки духа на отминалите вече времена и дни.

Тайната на перфектните картофи на фурна, няма наяждане с тях

Освен в различни обреди, никой не може да отрече, че голямо отражение на традициите, се забелязва и в начина на хранене и приготвяне на ястията.

Храната може да е италианска, азиатска, индийска, тайландска.. и всяка носи духа на нацията. Това важи с пълна сила и за българската традиционна кухня, която е наша визитка картичка пред света.

Сега ще ви разкрием кои са петте традиционни български ястия, които е добре всяка домакиня да може да приготви и със затворени очи.

Баница

Едва ли се учудвате, че именно тя заема първото място. Какво по-емблематично за нас от една хубава баница, пълнена със сирене. Рецепта как да направите това ястие уникално вече ви предложихме от jenata.blitz.bg.

Супа топчета

Колкото и да не ви се вярва, това е типично за нашата балканска култура ястие, а и честно да си кажем, определено е истинско изкушение за сетивата да се приберем у дома премръзнали от студа навън и да усетим, че от кухнята се носи аромата на прясно приготвена вкусна супа топчета със застройка.

Постоянно готвя тази супичка, готова за няколко минути, а се изяжда на секундата ВИДЕО

Пълнени чушки

Тук не мисля, че има изненадани. Без значение дали казвате „чушки” или „пиперки”, почти няма човек, който да не обича да ги консумира. Това е традиционно ястие, особено пълнено с кайма и ориз. Трябва да признаем обаче, че много от нас пък са истински ценители на чушката със сиренце.

Забравете традициите: Всички полудяха по тези пълнени чушки

Мусака

Не случайно се е появила шегата, че ако една жена не владее правенето на определена поза в секса и мусака, хич не бива да бъде хвалена. Това е традиционно наше ястие от картофки и кайма, което е любимо на всеки мъж. Любовта на силния пол наистина в повечето случаи минава през стомаха. От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме рецепта как да направите чудно вкусна мусака, за която да ви завидят даже и съседите.

Фасул

Дойдохме си на думата. Макар и да казваме, че нещо е фасулска работа, трябва да признаем, че той не се готви лесно и наистина има нужда да сте много търпеливи. Важно е да сложите достатъчно подправки, а по-вкусно от една бобена чорбица в края на деня не мислим, че има./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Шеф Манчев

Шеф Манчев 20.10.2020 14:34

Всяка българка трябва да прави мусака, крем карамел и фелацио