116-годишна японка шокира: За да живеете дълго пийте кафе, яжте шоколад и… (СНИМКИ)

116-годишна японка шокира: За да живеете дълго пийте кафе, яжте шоколад и… (СНИМКИ)

Книгата на рекордите на Гинес официално потвърди факта, че Кейн Танаки от Фукуока е най-старият човек на планетата

През март 2019 година. Книгата на рекордите на Гинес официално потвърди факта, че Кейн Танаки от Фукуока (Япония) е най-старият човек на планетата - в момента жената е на 116 години. Въпреки сериозната си възраст и наличието на някои здравословни проблеми, Кейн казва, че е много щастлива и се опитва да се наслади на всеки момент от дългия си живот.

Шокиращо е на какво Елизабет II отдава дълголетието си! Всеки ден тя... (СНИМКИ)

Тя любезно споделя тайните на дълголетието си, което ще бъде интересно за всички. Веднага си струва да се отбележи, че някои от тях изглеждат доста необичайни.

Историята на Кейн Танаки
Кене Танака е роден на 2 януари 1903 г. в голямо семейство, в което има седем деца. Заслужава да се отбележи, че любовта към децата е наследена и от нея, тъй като, след като се жени за Хидео Танаки, тя сама става майка на пет деца. Между другото, тя се запознава с бъдещия си съпруг за първи път в деня на сватбата им.

Тези три зодии ще живеят дълго и щастливо!

Семейството Хидео се занимава с производството и продажбата на лепкав ориз, нудълс и традиционни японски сладкиши.

Столетници разкриха храните, благодарение на които се радват на дълъг живот и пра-правнуци  

През 1937 г. съпругът й е призован на военна служба и тя оставена сама. Това я провокира да се впуска в собствен бизнес. Освен това тя се грижи за децата, както и за майка си. През 1943 г. най-големият й син Танака, подобно на баща си, бил призован за военна служба. През 1947 г. той се връща вкъщи, но баща му почива на фронта.

Малките тайни на японците, с които ще се радвате на крепко здраве поне до 100 години!

До 63-годишна възраст Кейн успешно поддържа семейния бизнес и дори работи в магазинчето им.

И така, какво е помогнало на Кейн да живее толкова дълъг живот? 

Събужда се рано. Като правило денят й започва в 6 часа сутринта. Заслужава да се отбележи, че учени от цял свят твърдят, че здравословният сън е ключът към дълголетието. 

Падна тайната на дълголетието на кралица Елизабет II, оказа се, че тя...

Кейн обича да развива мозъка ви
Столетницата отбелязва, че трябва постоянно да тренирате мозъка си. Една от най-любимите дейности на жената е четенето на книги и изучаването на точните науки, по-специално математиката.

Дейност и общителност
Според Кейн друг ключ към дълголетието е приятната комуникация с приятели и семейството. Освен това обича да играе различни настолни игри.

102-годишни близначки посрещнаха поредния си рожден ден и шокираха света с тайната си за дълъг живот (СНИМКИ)

Жена яде много шоколад и пие големи количества кафе
Кейн Танаки признава, че през целия си живот си е позволявала да яде много шоколад и да пие големи количества кафе, въпреки факта, че учени от всички страни говорят за вредата, която сладкото и кафето нанасят на здравето.

Най-честите грешки при варенето на кафе, които допускат всички

Важно е да се разбере, че Кейн, въпреки че яде много сладкиши, иначе поддържа здравословна диета. Най-вероятно това, заедно с другите фактори, помогна на жената да се превърне в най-възрастния човек на планетата.

105-годишна британка посочи връзката между секса и дълголетието и шокира всички с рецептата си за дълъг живот

Заслужава да се отбележи, че на церемонията по фиксиране на световния рекорд на Гинес на жената бе подарена голяма кутия шоколадови бонбони, която тя веднага отпечата и започна да яде съдържанието с апетит. На Кейн веднага й бе зададе въпрос за това колко планира да изяде, а тя отговори: „Сто!”.

Вяра, надежда и семейство
116-годишната японка също отбеляза, че дължи дълголетието си на голямо й семейство, което е създала. Освен това жената изтъкна, че може би най-важната тайна на един дълъг живот е безсмъртната надежда, която тя не е загубила, без значение от трудностите, през които е преминал животът й. В едно от интервютата й, което е дала когато е била на 113 години, Кейн Танаки споделя: „Тъй като съм отишъл твърде далеч, нямам друг избор, освен да опитам да продължа напред. Ще направя всичко възможно!”.

Между другото, Танака заяви, че планира да доживее до 120 години. От екипа на jenata.blitz.bg й пожелаваме да изпълни тази своя мечта, защото не всеки е в състояние да го постигне това! / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

mag babadji

mag babadji 11.04.2019 19:10

Ако проведете ритуала за защита и богатство, в рамките на 1 месец вие ще се отървете от финансовите проблеми, ще се сдобиете с много пари и ще постигнете благосъстояние.https://bit.ly/2v7ov4x

balak

balak 13.04.2019 9:35

Тъпанарите от Блиц нещо са сбъркани с родовете.Пишатв мъжки род , а представят жена, абе пълна неграмотност.

ганчу

ганчу 20.11.2020 20:48

всичко е в гените и да имаш късмет