logo

4 признака, че сте прекарали К-19 безсимптомно

4 признака, че сте прекарали К-19 безсимптомно

Учени установиха какво може да се случи с организма ви, дори и да не сте усетили, че сте болни от коронавирус

Сега това е най-честата диагноза в цял свят. Все повече хора прекарват болестта, а някои за жалост не успяват да се преборят с този бич. 

Отказ от кафе за 30 дни: Какво се случи с жената, която го направи СНИМКИ

Понякога заразата има и леки симптоми, а някои хора я изкарват на крак, без дори да разберат, че организмът им е бил изложен на голяма опасност. 

Учени са провели изследвания и са установили, че има няколко симптома, които може да ви разкрият, че вече ковид-19 е зад гърба ви и сте прекарали болестта.

Разбира се, тези признаци може да не се проявяват при абсолютно всички, тъй като всеки организъм е различен, но според наблюдения на пациенти и хора, прекарали това заболяване, тези признаци се забелязват при повечето изследвания.

Обичате кафе? Появи ли се някой от тези симптоми, по-добре бягайте при доктора!

Какви са тези знаци?

1. Възпаление на очите 
- конюктивит
- ечемик

Тези проблеми могат да показват, че сте изкарали коронавируса, а в някои случаи тези симптоми се появяват дори по време на самата болест, но това е изключително рядко. 

2. Проблеми с червата
- диария
- запек
- болки в корема

По някаква причина тези симптоми се появяват след преминаването на болестта. Има обаче и още нещо.. Ако вашата ковид инфекция протича в тежка или умерена форма с признаци на грип, хрема, кашлица, висока температура и т.н. то тогава подобни чревни проблеми може да се появят и по време на самото заболяване.

116-годишна японка шокира: За да живеете дълго пийте кафе, яжте шоколад и… (СНИМКИ)

3. Слабост
Всеки познава чувството на умора и слабост, но в сравнение с това, през което преминават болните от коронавирус, това са просто цветя и рози. Лекари казват, че това отслабване на организма може да се наблюдава при някои хора, прекарали ковид, дори и в рамките на следващата година.

4. Загуба на вкус и мирис
Този симптом се приписва на един от тези в хода на самото заболяване и често се появява по време на протичането на болестта. Всичко тук обаче отново не е толкова просто, както при точката с червата. 

Ако сте загубили мирис и вкус по време на заболяването, то тогава ще имате и други симптоми, типични за ковид. Ако обаче ги изгубите и нямате никаква друга симптоматика, то най-вероятно вече сте били болни и сте изкарали коронавируса. 

Има и още няколко признака, които могат да показват, че сте се разболели - задух, учестен пулс, ниско кръвно налягане, загуба на тегло.

Вкусно и здравословно: С тези смутита никога няма да сбъркате!

Важно: Тези признаци не доказват, че сте имали коронавирус и могат да сигнализират и за други напълно различни проблеми. Важно е винаги да се свързвате с личния ви лекар при каквито и да е съмнения. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Жена

Жена 22.11.2020 12:18

Имах ечемик и страхотно подуване и на двата клепача с гной, очите ми се затвориха, кашлица и отпадналост. Като премина след 25 дни си взех тест за антитела 27 лв. Теста излезна отрицателен, но съм сигурна, че го изкарах. Тестовете са пълна заблуда.

ОцелялОтСДС-Чумата

ОцелялОтСДС-Чумата 22.11.2020 15:55

А знаете ли за четирите признака,по които може да бъдат разпознатин тъпотаците от Блиц?

Тодор

Тодор 22.11.2020 22:26

Простотия!!!

Гъл Гъл

Гъл Гъл 23.11.2020 21:34

Само ракия му е цаката

Bay Guy

Bay Guy 24.11.2020 2:45

На мен ми наду гуя - какво да правя?

Трол

Трол 24.11.2020 8:23

Продължавайте с простотиите, половината овце си мислят, че са го изкарали и не спазват никакви мерки. Вие имате огромна част от вината нещата да стигнат до тук. Има много хора, които нямат критично мислене.

Зорo

Зорo 24.11.2020 18:12

А на мен ще ми гръмнат макарите и се чудя дали има връзка с Ковид-19.