5 правила за хранене, които удължават живота

5 правила за хранене, които удължават живота

Когато става дума за столетници, първото, което предизвиква интерес у хората, е, какво са яли и продължават да ядат, че са достигнали до такава възраст

Храната е живот! За да живеем, трябва да се храним! Но какво трябва да ядем, за да удължим живота си? И как да се храним правилно, за да се радваме на крепко здраве до дълбока старост?

Когато става дума за столетници, първото, което предизвиква интерес у хората, е, какво са яли и продължават да ядат, че са достигнали до такава възраст?

Експерт в областта на регенеративната медицина даде елементарен отговор на тези въпроси и разкри няколко прости правила за хранене, които удължават живота.

Ето защо японците живеят дълго и стареят бавно

Пред Express д-р Амир Хан заяви, че на първо място е необходимо да се обърне внимание на качеството на консумираното месо и риба. Специалистът препоръча да се даде предпочитание на продуктите от селски ферми, тъй като те не съдържат консерванти и други вредни за здравето елементи.

Освен това той съветва да се сведе до минимум приема на храни с висок гликемичен индекс и да се заменят със сложни въглехидрати, които се съдържат в някои зърнени храни, плодове и зеленчуци.

Ако се намали общото количество консумирани калории, може да да увеличи продължителността на живота, подчертава експертът. 

Той също така препоръчва добавянето на калций и магнезий към хранителния режим. Калцият може да предпази от рак, диабет и сърдечни заболявания, както и да понижи кръвното налягане.

Малките тайни на хората, които никога не боледуват

"Магнезият е от съществено значение за усвояването на калция, така че храните, богати и на двата елемента, са изключително необходими", казва медикът.

При приготвянето на храната пък е необходимо внимателно да се подхожда към избора на подправки, подчертава д-р Хан. Като цяло те оказват благоприятен ефект върху здравето, но експертът призовава да не се прекалява със солта. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай