logo

9 съвета, които лекарите дават само на приятелите си

9 съвета, които лекарите дават само на приятелите си

Време е да разберете най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание

Едва ли има човек, който обича да ходи на лекар. Дори и да възникне някакъв проблем, обикновено повечето хора отлагат посещението до последно. 

Другата грешка, която често допускаме, е, че рядко се вслушваме в съветите на хората с бяла престилка. Всичко обаче се променя, ако те са наши приятели. Тогава сме спокойни, защото смятаме, че със сигурност няма ни излъжат. 

Британското издание The Mirror изброи най-важните препоръки, които лекарите дават на своите приятели. Ето кои са нещата, на които трябва винаги да обръщате внимание: 

Следете кръвното си 

Ако вашият лекар ви е предписал медикаменти за понижаване на кръвното, е време да започнете да го наблюдавате.

Как да си върнете вкуса и мириса след К-19

За да направите това, можете да използвате обикновен тонометър, който се продава във всяка аптека. Първо обаче се уверете се, че устройството е сертифицирано.

Грижете се за краката си

На краката трябва да се обръща толкова внимание, колкото и на лицето. Ако кожата е твърде суха, се образуват пукнатини, през които инфекцията може да проникне в кръвта.

Хората с диабет са особено податливи на това. Затова не пестете овлажнителя за крака. Също така е добре да приемате и достатъчно течности. 

Не сменяйте пломбите си 

Ако имате амалгамени пломби на зъбите, не бързайте да ги махате, само защото не ви харесва как изглеждат. Също така не трябва да се притеснявате от наличието на живак в състава им. Количеството не е толкова много, за да бъде вредно за здравето.

Диетоложка разкри колко вода трябва да пием дневно според килограмите

По-добре е да не пипате пломбите, освен ако нямате сериозни причини за това. Зъбните нерви ще ви благодарят, че не ги безпокоите отново.

Не пренебрегвайте разширените вени 

Около 30% от хората над 18-годишна възраст страдат от разширени вени на краката, но само половината от тях ги виждат с невъоръжено око. При другата половина заболяването протича в скрита форма. И става видимо едва след подуване на глезените, поява на петна и болка.

За съжаление, дори и лекарите не могат да открият заболяването без ултразвуково дуплексно сканиране. 

Хранете се разнообразно 

Колкото и полезна храна да консумирате, не трябва да забравяте, че тя трябва да е и разнообразна. 

Този необикновен екзотичен плод е панацея за куп болести

Храносмилателната система се нуждае от много различни продукти, от които да извлича полезни вещества. 

Не си пилейте парите за скъпи лекарства

Не трябва да купувате лекарства на известни производители, които се предлагат на космически цени. Обикновено плащате допълнително за марката и за дизайна. Можете да намерите лекарства със същите активни съставки на много по-разумна цена.

Отнасяйте се максимално сериозно към сепсиса 

Ако подозирате, че имате отравяне на кръвта и състоянието ви се влошава, незабавно потърсете медицинска помощ. Сепсисът обикновено възниква заради нараняване или възпаление. Най-често той е причинен от стрептококи и стафилококи.

5 правила за хранене, които удължават живота

В този случай закъснение от само един час може да ви коства живота.

Между ходенето и бягането изберете ходенето  

Тялото ни е създадено да ходи! Бяга се, само ако няма друг избор. Цената, която ще трябва да платите за скоростта, ще бъде увеличено износване на долния сегмент на гръбначния стълб и ставите на краката.

За кардио натоварване лекарите препоръчват бързото ходене.

Обръщайте внимание на състава на продуктите

"Без захар", "без глутен", "за вегани" - такива надписи върху предната част на опаковката на продукта говорят само за това, което не е в него. И не казват нищо за това, което влиза в състава му.

За да разберете какво наистина има в продукта, хвърлете един поглед и на гърба, където е описан подробният състав, и чак след това вземете решение дали да го купите, или не. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай