logo

Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските

Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските

Той обясни как е добре да ги почистваме, за да ги използваме отново

Пандемията от коронавирус е в разгара си и въпреки че някои от европейските държави вече опитват да свалят извънредните положения, в които се намират страните им, за всички е ясно, че тази зараза няма да ни остави скоро намира.

Новина, която ще зарадва куп жени по време на карантината

Трябва да се приспособим и да я преборим, а за целта трябва да поддържаме висока лична хигиена и да спазваме социална изолация. 

Правителството за втори път, този сякаш окончателен за сегашната ситуация, наложи задължителното носене на маски навън, като превенция, защото всеки може да е болен и да не знае, а така да зарази околните. 

Страхотна новина по време на COVID-19, която ще зарадва куп хора

Недостиг на маски и консумативи за дезинфекция вече няма, но как всъщност да употребяваме всичко това? 

Д-р Евгений Комаровски разкри една голяма грешка, която допускат много хора, в опита си да почистят маските си за многократна употреба. Лекарят обясни и какъв е най-добрият начин да дезинфекцираме маските си. 

Тези неща убиват коронавируса в дома ви

Според него не е необходимо да почистваме маската по специален начин, а това че някои слагат маската си във вода, която преваряват или я бутат в микровълновата с алкохол, е напълно грешно. 

"Просто ги преперете на ръка с почистващ препарат и ги проснете някъде, за да изсъхнат", каза Комаровски.

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

"Може да използвате всякакви почистващи препарати, дори такива за миене на съдове и такива, предназначени за бяло пране. Може да накиснете за малко маската, а след това да я прострете", каза той. 

Според него е по-добре да преперете дори маска за еднократна употреба и да я използвате, отколкото да ходите въобще без такава.

"Ако сте над 60 години, ако сте със затлъстяване, пушите, имате хипертония - носете си маските. Пазете себе си и околните, това е отговорно", смята той./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Питащ

Питащ 20.04.2020 20:29

Последно-Милен ли е шофирал или е бил на задната седалка?Ако е второто какво е станало с водача на Субаруто?

Тъпотии на блица

Тъпотии на блица 20.04.2020 20:52

Този свидетел на произшествието май е сънувал.

Иван

Иван 21.04.2020 11:18

Познайте кога ще бъде осъдена убиеца на Милен след като е приятел със сина на Лъчезар Иванов който предлага намаляване наказанията за употреба на наркотици.

Ето

Ето 21.04.2020 11:18

Ето

Минко

Минко 21.04.2020 19:09

Съдебната система работи за олигархията! Няма закони има съдебна практика това е съдебната ни система ,който има пари закони не важат! Хайде господа от съдебната система опровъргайте ме! А какво стана с Доган защо мълчите!