logo

Експерти обясниха защо жените се разболяват от рак по-често от мъжете

Експерти обясниха защо жените се разболяват от рак по-често от мъжете

Проучването им е показало, че след 20 години броят на случаите сред нежния пол ще се увеличи 6 пъти по-бързо

Учени от Великобритания установиха, че жените се разболяват от рак много по-често, отколкото мъжете. По думите им, броят на случите при представителите на силния пол е шест пъти по-малък и една от причините за това може да е затлъстяването, съобщава Cancer Research UK.

Според статистиката, нездравословният начин на живот често води до рак, но дамите се оказват по-податливи на заболяването.

Изхождайки от данните, лекарите съветват представителките на нежния пол да избягват максимално рисковите фактори. Според тях това може да повлияе положително на общия брой случаи в света.

Всички използваме тези 7 неща, а те причиняват рак

Що се отнася до обстоятелствата, които могат да предизвикат появата на рак и които могат да бъдат избегнати, учените нареждат затлъстяването на второто място след тютюнопушенето.

Проучването им е показало също, че след 20 години броят на случаите сред жените ще се увеличи 6 пъти по-бързо, отколкото сред мъжете. Учените предполагат, че при силния пол процентът на растеж ще бъде около 0,5, а при нежния - 3%.

Въпреки че в момента мъжете страдат повече от проблеми с наднорменото тегло, затлъстяването се отразява пагубно на жените заради физиологичните характеристики.

Сензационно: Откриха естествен лек за рака!

Много тумори, свързани с увеличаването на теглото, в повечето случаи възникват в женското тяло, например злокачествени образувания в гърдата, матката, шийката на матката.

Освен това ръстът на случаите на жени, заболели от рак, може да се обясни и с факта, че за последните 10 години сред представителките на нежния пол са се появили много пушачки и почитателки на алкохола. 

Съчетанието на 2 продукта може да предотврати развитието на рака

Негативната динамика на болните от рак на белите дробове също се увеличава, въпреки че във Великобритания пушачите са по-малко. Това се дължи на факта, че много жени са започнали да пушат през 60-те години на миналия век, когато това бе популярно главно сред мъжете. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай