logo

Ето какво ще се случи съвсем скоро, ако започнете да спите без възглавница

Ето какво ще се случи съвсем скоро, ако започнете да спите без възглавница

Неправилно подбраната възглавница (твърде мека и ниска или прекалено твърда и висока) може само да навреди

Колко възглавници са ви необходими, за да спите? Ако отговорът ви е една, трябва да знаете, че той е грешен!

Експертите казват, че човек се нуждае от цели пет възглавници за здравословен и пълноценен сън.

Някои обаче изобщо не ги използват. Работата е там, че всеки човек спи в различни пози. Но не всеки знае как позата по време на сън влияе на тялото му.

Ако не знаете коя е най-правилната позиция за сън, от jenata.blitz.bg с удоволствие ще ви разкажем малко повече за нея. 

Лекар разкри ползите от спането с чорапи и разбуни мрежата ВИДЕО 

Позата, в която човек напълно се отпуска и дарява цялото си тяло с почивка, за мнозина не изглежда особено удобна. При нея човек е напълно изпънат, докато лежи по гръб. Ръцете са отпуснати, краката - също.

В същото време неправилно подбраната възглавница (твърде мека и ниска или прекалено твърда и висока) може само да навреди. 

Обърнете внимание на това как се чувствате след сън. Главоболието или болките в гърба, дискомфортът във врата са ясен знак, че е време да обърнете внимание как и върху какво спите.

Високата възглавница държи врата напрегнат, което впоследствие може да причини болка в мускулите на раменния пояс. Ако възглавницата е твърде ниска, по време на сън вратът отново ще бъде напрегнат. 

Също така, ако възглавницата не е подходяща и не ви е удобно да спите върху нея, ще се въртите цяла нощ в леглото. Това може да причини недоспиване, слабост и нервност, защото организмът няма да може да си почине правилно.

3 ранни признака, че страдате от разстройство на съня

Опитайте да спите без възглавница поне една седмица. Така е много по-удобно. Сутрин ще се събуждате много по-лесно и ще се чувствате много по-добре.

И все пак, ако не можете да се разделите с нея и ако спите на една страна, за комфортен сън ще са ви нужни поне две възглавници - едната под главата, а другата - между краката. Това е единственият начин да разтоварите гръбначния стълб и да отпуснете максимално мускулите на горната част на крака.

Спането по гръб с възглавница под главата ще бъде по-качествен, ако сложите една възглавница под краката си и малка възглавничка под талията. Те ще повторят естествените извивки на гръбначния ви стълб.

Тези сънища са първия сигнал, че имате някакви здравословни проблеми

Спането по корем не е много полезно, особено за тези, които имат проблеми с гърба и сърцето.

Има хора, които заспиват в така наречената поза "супергерой", при която единият крак е сгънат в коляното. Ако и вие я предпочитате, трябва да поставите възглавница под сгънатия крак. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

  

 

Коментирай