Ким Кардашиян тръгна без гащи и наложи нова мода, но специалистите предупреждават, че...

Ким Кардашиян тръгна без гащи и наложи нова мода, но специалистите предупреждават, че...

Напоследък американската риалити звезда Ким Кардашиян не спира да се появява пред публика без долно бельо. Ако отчетем многобройните й почитателки, които с притаен дъх следят всяка нейна поява, можем смело да твърдим, че съвсем скоро ходенето без гащи може да се превърне в тенденция.

Полезно ли е обаче да ходим без долно бельо? Експертите отдавна са достигнали до извода, че да спим голи е полезно. Но нужно ли е да правим това и в ежедневието си?

Когато навън е горещо и сме облечени с рокля или пола, е доста полезно да сме без долно бельо, защото винаги е добре, когато тялото може да диша. Що се отнася до жените, които са склонни към развитие на вагинална кандидоза и други подобни инфекции, специалистите съветват да си позволяват подобни волности само нощем, а през деня да използват не много впито бельо от естествени материи.

Хиляди момичета по света бойкотираха сутиена в името на естествеността, но... Дали това наистина е полезно?

Когато навън времето е влажно и сме с панталони, ходенето без долно бельо е по-скоро вредно. Не е препоръчително към половите органи плътно да прилепва тъкан, която не е предназначена за това и не съответства с необходимите санитарни норми. Освен това шевовете на дрехата могат да предизвикат раздразнение на кожата. Използването на материи, които допринасят за увеличаване на влагата в областта на слабините, може да доведе до размножаването на бактерии и до създаването на благоприятна среда за тях.

Според стандартите, показателят хигроскопичност при долното бельото не трябва да е по-нисък от 6%. Също така не трябва да забравяте и за секрецията на влагалището. Почти всички бикини имат допълнителен слой памук, предназначен да абсорбира секретите, които се отделят. При панталоните и полите такова нещо няма! Проблем е и това, че малко хора са готови да перат дрехите си толкова често, колкото бельото, т.е. всеки ден.

Говорейки за пране, е добре да знаете, че прането на долното бельо със студена вода може да доведе до разпространение на стафилококова инфекция или развитие на вагинална кандидоза. Вредните микроорганизми са способни да оцелеят в продължение на дни и месеци, затова е най-добре да перете с вода, която не е по-ниска от 60 градуса. 

Да обуете впито бельо също не е ОК. Дразненето, бактериите и непрекъснатото търкане няма да доведат до нищо добро. Затова долното бельо трябва да бъде удобно и по възможност от памук или коприна. То отлично попива влагата, бързо съхне и не създава парников ефект. /jenata.blitz.bg

 

Коментирай

senseipetz

senseipetz 02.11.2018 9:34

искам да видя как ще перат Armani или Hilfiger бохерки на 60 градуса..????!!!??? по скоро се взима нещо което в БГ е нещо като чудо небесно, напълно непознато, като например десинфектант за пране.. малоумници..

П.Р.

П.Р. 02.11.2018 20:42

ако е с гащи , как ще видят хората , че си е избелила ануса качествено ?

Абориген

Абориген 03.11.2018 14:34

Папуасите и сички аборигени ходят само със по едно листо на предника. И кво ? Да не се е свършил света ?

Сърбеж

Сърбеж 04.11.2018 7:28

Аз по принцип постоянно си ходя без гащи! Тая па открила топлата вода! (*_*)

Тва

Тва 20.03.2021 2:11

Е туристическа радост