Лекари категорични: Тези хора много да внимават с яйцата

Въпреки всичките си предимства, този продукт може да бъде много опасен

https://jenata.blitz.bg/zdrave/lekari-kategorichni-tezi-hora-mnogo-da-vnimavat-s-yaycata Jenata.blitz.bg
Лекари категорични: Тези хора много да внимават с яйцата

Ако трябва да посочим идеалната храна, то кокошите яйца са един от основните претенденти за тази титла. Те са достъпни, лесни са за приготвяне, евтини са и най-важното  - те са истински склад от вещества, важни за здравето!

Яйцата са източник на висококачествен протеин, защото съдържат всички девет основни аминокиселини.

Богати на много важни витамини В, В1, В2, В6, В9, В12, А, С, D, Е, К, Н и РР, както и полезни макро и микроелементи (фосфор, натрий, магнезий, хром, калий, калций, желязо и т.н.). С други думи - едно яйце съдържа почти цялата Менделеева таблица. 

Не е за вярване какво ще се случи, ако ядете рибни консерви

Въпреки всичките си предимства, лекарите предупреждават, че този продукт може да бъде много опасен. И горещо препоръчват на хората с алергии, както и тези, които страдат от висок холестерол или остър панкреатит, да забравят за тях. 

По думите на специалистите, яйцата са силно алергенен продукт и са противопоказани при пациенти, които са алергични към пилешки протеин.

В допълнение, трябва да ги консумирате с повишено внимание, ако имате заболявания на черния дроб и жлъчния мехур, тъй като жълтъкът оказва холеретичен ефект и може да провокира обостряне на холелитиазата. 

Невролог: Тези храни повишават тревожността, забравете за тях!

 Консумацията на яйца не е препоръчителна и за хора със силно повишен холестерол.

От една страна, яйцата съдържат холестерол, компенсиран от лецитин. На здрав човек те няма как да навредят, тъй като лецитинът предотвратява отлагането на холестерола по стените на кръвоносните съдове.

Болният обаче трябва да консумира жълтъка на яйцето много внимателно.

Диабетиците също трябва да внимават с този продукт, тъй като техните кръвоносни съдове, по правило, вече са засегнати от захарта. Те са увредени и затова рискът от развитие на атеросклероза се повишава значително. /jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай