logo

Лекари разкриха какво ще се случи със здравето ни, ако спим с домашния си любимец

Лекари разкриха какво ще се случи със здравето ни, ако спим с домашния си любимец

Това се отразява положително на четириногите, но при стопаните им нещата са много по-различни

Много хора са свикнали да споделят постелята си с домашния си любимец. И изобщо не са замислят дали това може да навреди на здравето им. 

Наскоро отговор на този въпрос потърсиха журналисти от CNN. Те са се допитали до мнението на куп специалисти, за да внесат повече яснота около проблема. 

Пръв пред медията своята експертна преценка дава специалист от Северноамериканското ветеринарно дружество. 

По думите на Дейна Варбъл, що се отнася до самите животни, за тях е добре да спят със стопаните си, тъй като това показва високото им ниво на доверие, а също така им позволява да установят по-тясна връзка с хората.

И вие ли пускате котката в леглото си? Тогава задължително трябва да прочетете това!

Експертът добавя, че това се отразява положително на здравето и психиката на четириногите. Когато обаче става дума за ползите за хората, нещата не са толкова прости, подчертава ветеринарният лекар.

Като цяло за човека спането с домашен любимец не е особено полезно, тъй като действията на животното могат да попречат на дълбокия сън на стопанина му.

Микросъбужданията могат да доведат до стрес, който води до влошаване на съня, казва Кристен Кнутсън, асистент по неврология и превантивна медицина в Медицинския факултет "Файнберг" към Северозападния университет.

"Животните могат да се движат, да лаят, да нарушават съня ви.

Задължително сложете тези растения в дома си за добро здраве и сън

Сънят при кучетата и котките е непостоянен. Те неизбежно стават и се разхождат по леглото, стъпвайки върху стопаните си. Цялата тази дейност ще доведе до фрагментация на съня", обяснява д-р Всеволод Полоцки, професор по медицина в университета Джон Хопкинс. 

Въпреки това, както отбелязва специалистът по съня и асистент по клинична медицина в Медицинския факултет на Университета в Южна Калифорния Радж Дасгупта, заспиването с домашен любимец може да бъде полезно за хора с депресия или тревожност.

Ето колко често трябва да сменяте пижамата и чаршафите, за да сте здрави!

По думите му, това помага на хора с подобни проблеми да се чувстват комфортно и намалява безпокойството им. Спането в едно легло с домашни любимци може да бъде от полза и за децата, допълва специалистът. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай