logo

Задължително сложете тези растения в дома си за добро здраве и сън

Задължително сложете тези растения в дома си за добро здраве и сън

Тези зелени чудеса могат да направят живота ни много по-добър, важно е да знаем кои точно

Повечето хора забелязват, че настроението им се подобрява, когато са заобиколени от растения, предава "Дарик". Това обаче не е всичко.

В пари няма да се видите, докато тези неща са в кухнята ви

Растенията могат да бъдат много полезни за здравето, както и обратното - някои от тях са коварни и могат да ни докарат куп главоболия и болести.

В следващите редове ще ви разкрием кои растения е добре да позиционирате в дома си, за да се в хармония, добро настроение, крепко здраве, а добрият сън да се превърне в ежедневие. 

Ето и кои растения можем да отглеждаме в спалнята си и които със сигурност ще ни осигурят по-добър сън:

Орхидея

През нощта орхидеите отделят кислород, което ги прави идеални растения за спалнята ни. Друго предимство е, че можем да избираме между разнообразие от цветове, които могат да направят растението и перфектен декоративен елемент.

Жасмин

Жасминът има много приятен сладък аромат, който ще ни отпусне и намали тревожността. Растението предпочита ниски температури, много слънчева светлина и добра циркулация на въздуха.

Да подредим дома според Фън шуй! Безценни съвети

Гардения

Това красиво растение има богато разнообразие от аромати между, които можем да избираме. То има доказано ефективни качества в грижата за добрия ни сън. Важно в грижата за него е че има нужда от влажна почва и много слънчева светлина.

Розмарин

Освен като подправка, розмаринът е подходящ и за стайно растение. Миризмата му подобрява паметта и повишава настроението ни, което е чудесно за вдишване през целия ден, но още повече, когато си лягаме.

Зелена лилия (паяков бръшлян)

Един от шампионите в пречистването на въздуха, растението е любимо на градинарите, защото е лесно за отглеждане и се чувства добре при различни условия.

Мечова папрат

Това стайно растение е идеално за пречистване на въздуха, като премахва дори вредните частици от почистващите препарати. Тези растения обичат топли и влажни условия.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Тираджия

Тираджия 05.01.2022 5:07

Аз пък имам в спалнята магарешки бодил и е*ъ кът три годишно пули !