logo

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ни, ако пием по 2 литра вода на ден

Не е за вярване какво ще се случи с тялото ни, ако пием по 2 литра вода на ден

Може и да не ви се вярва, но красотата и добрата фигура са само на няколко чаши разстояние

Човешкото тяло се състои главно от вода и очевидно, за да го поддържате здраво, трябва да пиете именно… вода. Но, както във всяко нещо, то трябва да знаете точната мярка. 

Има норма, която се изчислява по следната формула: 30 ml * телесно тегло = дневната норма от нужна вода. 

Пречистващ ритуал с вода, който годни лошата енергия и черната магия от дома

Важно е да се придържате към нормата, тъй като при прекомерна употреба на течност последствията може вече да не са с положителен, а с пагубен ефект.

Повечето изчисления показват, че масово хората трябва да пият на ден по около два литра вода. Но чудили ли сте се какво точно ще се случи с тялото ви, ако често и в съответните норми поглъщате вода?

Ето какво ще се случи с тялото ви, ако пиете по два литра вода на ден:

1. Увеличете производителността
Както разбрахме, пиенето на твърде много вода е вредно, но в същото време пиенето на твърде малко също е опасно. 

Във втория случай тялото ще страда от дехидратация, чиито признаци се появяват, когато се загубят дори 1-2% от влагата, което от своя страна води до загуба на концентрация и общо намаляване на ефективността на мозъка. 

От това можем да заключим, че пиенето на вода по време на работния процес не е лоша идея.

2. Ускоряване на метаболизма
Научно доказано е, че питейната вода ускорява метаболизма, в резултат на което храносмилателната система се нормализира и в дългосрочен план теглото се стабилизира. 

Също така си струва да разсеете още един мит, свързан с употребата на вода, а той гласи, че не било добре да пием вода (или друга течност) докато се храним. 

Как правилно да пием вода, за да отслабнем

Всъщност водата по никакъв начин не влияе върху производството на стомашния сок и храносмилателната ни система може да отдели твърдата храна от течността, което също е научно доказано. 

Важно е обаче да не смесвате водата с вредните (най-често енергийни) напитки, защото последните по своята същност причиняват увреждане на организма.

3. Подуване около очите
Често срещан проблем в обществото през 21 век е подуването на очите (т. нар. торбички), причинено от много стрес, недохранване, липса на сън и много други външни фактори. 

Повишеното количество вода, постъпваща в тялото, може да реши този проблем и да даде свежест на външния ви вид. Но тук си струва да бъдете внимателни и да се опитате да намалите приема на вода след 20-21 часа, в противен случай подуването ще се появи в резултат на излишната течност в тялото.

Ето какво ще се случи с лицето ви, ако пиете вода на гладно

В заключение!
Разбира се, няма научни доказателства за това, че трябва да се пият точно по два литра вода на ден. Това по-скоро е добър, полезен навик - нищо повече. 

Ако решите да се придържате към него, тогава няма да загубите нищо, въпреки че в началото ще бъде трудно, колкото и смешно да звучи, да свикнете редовно да пиете вода. След известно време тялото ще свикне и ще ви напомни, че е време да изпиете още една чаша. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Алекс

Алекс 04.05.2020 22:32

Най-накрая стана ясно: кол-во вода според теглото.

futurehealth

futurehealth 22.09.2020 9:42

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/