logo

Усетите ли това по време на цикъл, бягайте при доктора

Усетите ли това по време на цикъл, бягайте при доктора

Понякога в женското тяло се случват сложни процеси, които не разбираме

В света има безкрайни много стереотипи за менструацията. Според някои една жена със сигурност ще лежи под одеялото с кога сладолед и ще гледа мелодрами ревеейки, когато е в този период от месеца. Много мъже си мислят, че се превръщаме в истински чудовища през "онези дни". 

Чесънът може да бъде смъртоносно опасен, ако...

Факт е, че наистина за много жени тези моменти са изключително болезнени. 

Оказва се обаче, че жените трябва да знаят, че има нещо, което ако усетят по време на цикъл, е добре незабавно да тичат при доктора, защото може да става въпрос за сериозен здравословен проблем 

Пием ги всеки ден, но тези напитки причиняват рак при жените

Ако сте от дамите, които изпитват силни болки по време на цикъл, то трябва да внимавате. Разбира се, че болката може да е нещо нормално, но може да индикира и за нещо по-сериозно. 

Ако менструацията ви изкарва от строй за няколко дни и вие не може да мислите за нищо друго, освен за болката, то е добре да потърсите лекарска помощ.
Спазмите обикновено се появяват, когато мускулната стена на матката енергично се свива, за да отхвърли лигавицата на матката. 

Когато мускулната стена на матката се свие, то кръвоносните съдове също могат се се свият, а до матката ви стига по-малко кръв с кислород, а тъканите отделят химикали, които причиняват болка. 

Кога болезнените менструации са в норма?

Ако изпитвате болка по време на менструация, е добре да се свържете със специалист за всеки случай. Лекарят не е открил никакви патологии? Тогава всичко е в реда на нещата. 

Внимавайте колко месо ядете, опасно е!

Има няколко причини за болезнен цикъл:

- липса на физическа активност  и мускулна нееластичност
- наследственост
- хормонален дисбаланс
- повишена чувствителност към болка

Някои експерти твърдят, че и лошото хранене влияе също върху нашето благосъстояние. По-добре да забравите за сладкото и мазните храни през седмицата преди менструацията. 

Кога трябва да отидете на лекар?

Както казахме, колкото по-рано, толкова по-добре. Не е необходимо да търпите болката, въпреки че много жени я възприемат, като неизбежно явление. Ако при всеки цикъл дискомфортът се засилва, то това е аларма. Болката може да крие сериозно заболяване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

Коментирай