logo

Всички сме изложени на риск заради нов ужас, предизвикан от К-19

Всички сме изложени на риск заради нов ужас, предизвикан от К-19

Международно проучване разкри какви са негативните последици от карантината, наложена заради пандемията

Коронавирусът продължава да върлува из целия свят. Всички все още сме сериозно изложени на риск. Преди време от jenata.blitz.bg споделихме думите на известния лекар д-р Евгений Комаровски, които посочи кои са местата, които са най-опасни и на които сме най-застрашени от това да пипнем COVID-19

В същото време диетоложката Марина Макиша пък разкри, че нов ужас може да споходи всички при самоизолацията. Сега международни експерти, начелото на професора по клинична психология в частната гимназия в Гьотинген Юсеф Шибан, разкриха за още куп опасности, застигнали хората заради карантината, наложена по цял свят.За щастие извънредното положение и карантината в България отминаха, но според лекарите последиците не са и ще продължат да ни тормозят още дълго време.

Психологът Юсеф Шибан каза, че няколко университета са направили международно проучване и са установили, че поради карантина много хора са получили психични проблеми. Според проучването най-засегнати са хората на възраст между 18 и 25 години.

Цял свят плаче заради тези ВИДЕА, направени насред пандемията

В началото на пандемията от коронавирус учените прогнозираха, че делът на хората с психични разстройства няма да надвишава един процент, но в крайна сметка изследванията показаха, че „увредените“ хора по цял свят вече са над 5%.

Страхотна новина по време на чумата, породена от коронавируса

Шибанет каза, че лекарите са загрижени за ситуацията и психичното здраве на хората по света и са уверени, че ефектите от карантината ще се усещат още дълго време. Експертите призовават всеки, които почувства неразположение или сериозни промени в настроенията си от карантината и след това да потърси помощ, а да не се затваря в себе си и да неглижира случващото се с него. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Без име

Без име 29.06.2020 11:50

Не коронавирус е опасен Опасни за здравето са мерките за борбата с коронавируса