logo

10 правила как да убием COVID-19 в дома си

10 правила как да убием COVID-19 в дома си

В ежедневието ни неусетно и много бързо се вкорени думата "дезинфекция"

Коронавирусът може да живее на всеки един предмет, донесен отвън за няколко дни. Вече дори ходенето до магазина е опасно, въпреки поддържането на социална дистанция и употребата на маски и ръкавици. 

Д-р Комаровски посочи жестока грешка при миенето на маските

В ежедневието ни неусетно и много бързо се вкорени думата "Дезинфекция". Някои дори достигат до фанатични състояния.

За да не стигаме до крайности, сме ви събрали 10 съвета как и с какво да тренирате повърхностите в жилището, за да се отървем от COVID-19 със сигурност.

Новина, която ще зарадва куп жени по време на карантината

1. Всички повърхности в къщата - маси, столове, бюра, нощни шкафчета, врати на шкафове и врати, скринове и т.н. трябва да се избърсват с дезинфектанти. Желателно е те да съдържал хлор или алкохол. 

Внимавайте, защото понякога веществата от дезинфектантите са токсични за хората. Важно е да ги използвате според инструкциите. Може да използвате и етилов спирт.

2. Храните трябва да се изплакват с вряла вода, стига да позволяват. 

Страхотна новина по време на COVID-19, която ще зарадва куп хора

3. Почистването се извършва в следния ред - първо чистим коридора, след това кухнята, а после всички останали помещения. 

Тоалетната и банята се чистят с отделни парцали. Разбира се, използването на ръкавици е задължително (за предпочитане за еднократна употреба). Добре е да носите дъждобран или специален гащеризон по време на почистването. 

4. Добре е да не се влиза с обувки в жилището. Добре е до вратата да има кърпа, напоена със спирт, с която веднага да почистваме дръжката на врата, щом влезем в жилището. Да направим същото и с ключовете и телефона си, както и да измием ръцете си. 

След това се събличате и влизате в банята, а дрехите изкарвате на терасата на слънце.
 

5. Важно е да дезинфекцирате редовно всяка стая в жилището си и да проветрявате дома често. 

6. Обърнете специално внимание на дръжките на вратите, шкафовете, облегалките на столовете, домакинските уреди, ключовете - те трябва да бъдат третирани с антисептик. 

Тези неща убиват коронавируса в дома ви

7. В банята трябва да се дезинфекцира всеки ден.

8. След като сте почистили, задължително пак миете ръцете си и слагате антисептик, съдържащ алкохол. Трябват ви такива, които съдържат най-малко 70% алкохол. Може да се използва и парфюм, лосиони, гелове, мокри кърпички за еднократна употреба със сходно алкохолно съдържание. 

9. Продуктите, закупени от магазина или доставени от куриер, също трябва да се обработват срещу вируси. Измийте херметически затворените опаковки със сап;ун или вода. После измийте ръцете си отново.

Лекари разкриха как надеждно да защитим дома си от коронавируса

Ако торбичката е за многократна употреба, редно е да дезинфекцирате и нея. 

10. Самите продукти и храни трябва да се мият както обикновено. Ако готвите пилешка супа например, добре е да изхвърлите първия бульон./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Тука сме

Тука сме 13.12.2020 4:22

Тук няма цензура , тук пишете Интернет поети , започва се първо с мощно пърдене във всички стаи и след това проветряване на отворени джамове.