logo

5 неща в дома, които съсипват здравето

5 неща в дома, които съсипват здравето

Моментално трябва да разрешите тези проблеми, ако не искате да навлечете неприятности на себе си и семейството си

Много хора се осланят на сентенцията "Моят дом, моята крепост". Винаги обаче ли важи тя и то с пълна сила? 

Торбите за пазар са опасни - могат да ви докарат болести, ето как

Понякога има ситуации, в които човек се разболява именно заради разни неща и вещи в дома си. Има 5 основни причини, заради които здравето ви може да се влоши и те водят началото си от жилището ви. 

Моментално трябва да разрешите тези проблеми, ако не искате да навлечете неприятности на себе си и семейството си. 

Липса на светлина

Това е основна причина за умората и главоболието. Човешкото тяло е изградено по такъв начин, че има нужда от дневна светлина и енергия, с помощта на която организмът функционира нормално.

Важно е сутрин всички завеси да бъдат вдигани и в жилището да прониква слънчева светлина. Освен това е добре във всяка стая да има качествени осветителни тела. 

Все пак не трябва да се лишавате от естествена светлина.

За нищо на света не изхвърляйте остатъците от тези продукти! С тях може да направите чудеса!

Грешна температурна светлина

При избора на осветителни тела много хора си мислят, че единственото важно нещо е мощността им и това е тяхна основна грешка. Има мека, средна и силна светлина.

Температурата се измерва в Келвини, които биват упоменати на кутията на всяка кръшка.

3000К е топла светлина, която е подходяща за хол или спалня. В офис или кухня обаче трябва да изберете добро и силно осветление и да заложите на 5000К. 

Може да направите и комбинация на топла и добра светлина. Например да сложите различни малки лампи на масички например, които да имат топла светлина. 

Опасно: Никога не слагайте тези храни в микровълновата

Нискокачествени довършителни материали

Когато ремонтираме дома си, много от нас опитваме да спестим пари от разни материали, за да цената остане в разумните граници. В желанието си да пестим пари обаче, намаляваме качеството на продуктите, които купуваме. 

В резултат на това тапетите или дори латексът, който използваме, може да отделят токсини, които въпреки че са невидими за окото, то ще навредят на тялото ви. 

Важно е да залагате преди всичко на качество, когато купувате каквото и да било, защото в крайна сметка всичко това може да се отрази на здравето ви. 

Натрупване на прах

Той е силен алерген, който вреди на организма. Може да се натрупва на следните незабележими места - възглавници, одеяла, рафтът с книги, килими, във въздуха и т.н.

Ако в една стая има прекалено много прах, може да си вземете освежител на въздуха, който би помогнат, защото увеличава влажността в помещението.

13 ужасяващи причини, които ще ви откажат моментално от пазаруването по интернет!

Стайни растения

Разбира се, те осигуряват комфорт и свежест в дома, но много хора забравят, че върху тях също се събра прах. 

И тъй като именно там може да има влага, бактерии и различни гъбични заболявания, е много важно да бършете  от прах растенията си. 

Освен това е много важно точно на какви цветя сте заложили. От jenata.blitz.bg многократно сме ви предупреждавали, че има растения, които могат да се отразят пагубно на здравето и финансите ви. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай