logo

5 неща в къщата ви карат да остареете преждевременно

5 неща в къщата ви карат да остареете преждевременно

Трудно е за вярване, но интериорът е способен дори на това – да унищожи младостта ви

Има много домакини, които изглеждат по-възрастни от годините си и колкото и да не ви се вярва, понякога причината се намира в дома й. Не ретро, не винтидж, а стария интериор от едно време може да остави отпечатък върху външния ни вид.

Джулия откри "страховита" тайна стая в дома си, слезе долу и изпищя от ужас ВИДЕО

Но това е ако говорим за впечатлението, което правим. Но има неща, които буквално могат да превърнат едно момиче в стара жена без време.

В следващите редове ще ви разкрием кои 5 неща в дома ни състаряват предварително и ви препоръчваме да се отървете от тях.

Лоша светлина

Може някой полилей да изглежда добре, но е много важно осветлението в къщата ви да е достатъчно и организирано правилно. Важно е навсякъде да има разпределена достатъчно светлина, без никакви тъмни отенъци и сенки. Второто и още по-важно нещо е осветлението да е удобно за очите и зрението.

В противен случай започваме да присвиваме очи - в резултат на това се образуват бръчки около очите, поради вечното напрежение мускулите около очите губят способността си да се отпускат и здравейте, изразителни бръчки. Премахването на пачия крак с времето става все по-трудно, защото ботоксът води до пристрастяване и с течение на времето причинява подуване, което също не ви прави да изглеждате по-млади.

Калъфки за възглавници

Много е важно каква е материята, от която са направени калъфките за възглавници. Не напразно Ким Кардашиян, Синди Крауфорд и Дженифър Анистън спят на копринени. Освен това Ким учи децата си от ранна детска възраст, че калъфките за възглавници трябва да са само от коприна.

Експертите твърдят, че спането върху копринено спално бельо наистина помага за поддържане на младостта на кожата - по нея не се появяват бръчки. Кожата и косата се плъзгат по гладката материя, така че свежият вид на сутринта е гарантиран.

Агресивни домакински химикали

Младостта се вижда и върху ръцете ни. Те страдат от агресивното влияние на околната среда дори повече, отколкото лицето ни, защото за тях полагаме значително по-малко грижи. Някои хора дори не могат да бъдат принудени да мият чинии с ръкавици, защото им е неудобно.

Вредата, която домакинската работа ни причинява, може да бъде минимизирана поне малко, ако изберем щадяща битова химия. Освен това трябва да имате търпение: дайте време на продукта да подейства, не започвайте да търкате веднага. Ще спестите време, енергия, ръце и младост.

Неудобни маса и столове

Всеки ще си каже: „Какво общо има с младостта това?“. Цялото ни здраве и дори външен вид са буквално свързани с гръбначния стълб. По-точно състоянието му. Затова се уверете, че имате удобно работно място и удобни мебели за реанимация.

Разтегателен диван

Той може да остане в дома ви, само ако наистина не спите на него. Като студент все още можете да се отдадете на подобни лудории. Но не и в живота на зряла възраст. Имате нужда от нормално легло с добър матрак, на който да спите наистина добре.

Лошият сън е един от най-мощните тригери за преждевременно стареене. Торбички под очите, малки мрежи от бръчки, брутален апетит поради повишен кортизол и лошо производство на мелатонин - нищо от това определено няма да ви направи по-млади. Като цяло, ако обичате себе си, купете легло. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбуккъдето ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

anonimen

anonimen 14.11.2023 18:14

kypimi novi

anonimen

anonimen 14.11.2023 18:16

artister kavatlar i picki mirizlivi ya si gledaite vasite domove

Diana

Diana 14.11.2023 23:36

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa - тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт:----- http://gg.gg/ketox

Баба ви

Баба ви 16.11.2023 14:10

ДРЪН ,ДРЪН, ДРЪН ЧИ ПЛЯС!!!!!