Най-вкусното агнешко за Великден става по тази рецепта

Дори месото да престои повечко във фурната, пак ще бъде невероятно

https://jenata.blitz.bg/vkusotii/nai-vkusnoto-agnesko-za-velikden-stava-po-tazi-recepta Jenata.blitz.bg
Най-вкусното агнешко за Великден става по тази рецепта

Трудно е да се намери по-вкусно и крехко месо от агнешка плешка, приготвена на фурна.

Приготвено на ниска температура, ястието ще впечатли всички със своята сочност отвътре и красива коричка отвън.

Агнешката плешка не е толкова популярна, колкото бутчето. И това вероятно е огромно кулинарно недоразумение, защото плешката се оказва необичайно сочна. Има по-ароматен вкус и се готви много по-лесно.

Между другото, дори месото да престои повечко във фурната, пак ще бъде невероятно. Особено ако при мариноването сте използвали пресни билки и чесън. 

Агнешко с шафран на пара - невероятна вкусотия

Рецептата, която днес от jenata.blitz.bg ще ви предложим, е перфектна за малка семейна вечеря. Тя не е трудна за изпълнение, а крайният резултатът е повече от невероятен. 

Ето от какво се нуждаете, за да си приготвите тази сочна вкусотия:

Продукти за 4 порции

4–5 скилидки чесън
4–5 стръка мащерка
1 агнешка плешка с тегло около 1,5 кг

100 мл. сухо бяло вино
2 суп. лъжици екстра върджин зехтин

сол и прясно смлян черен пипер 

Начин на приготвяне  

Загрейте фурната на 200°C.

Обелете чесъна и го нарежете по дължина на тънки филийки. Отделете листенцата мащерка от клонките. 

Свекърва ми издаде тайната за сочно агнешко, всички у дома го обожават

Натрийте добре месото със сол и черен пипер, намажете го със зехтина и го сложете в тава за печене, застлана с фолио за печене. С остър малък нож направете малки разрези в месото (2 см. дълбоки).

Във всеки разрез поставете парче чесън и няколко листа мащерка.

Сложете месото да се пече. След 20 минути. залейте агнешкото с виното, намалете температурата на фурната на 150°C и печете още 1 час.

Когато месото е готово, извадете го от фурната, прехвърлете го в топла чиния, покрийте с фолио и оставете да "почине" на топло място за 10-15 минути. 

Може да сервирате с гарнитура от картофи. Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

 

Горещи

Коментирай