Кати и Андрей ремонтираха жилището си почти без пари, а сега всички искат да живеят в това бижу! (СНИМКИ)

Кати и Андрей ремонтираха жилището си почти без пари, а сега всички искат да живеят в това бижу! (СНИМКИ)

Не разполагате кой знае с какви финанси, но искате да направите жилището си привлекателно и уютно? Дори и апартаментът ви да не е кой знае колко голям, може да приложите няколко трика и визуално да разширите простраството в него.

От jenata.blitz.bg вече ви показахме как почти всеки един „усвоява” терасата към малката си кухнп в панелка, но това може да се превърне в най-кошмарното решение, което някога е взимал. Разкрихме ви и няколко трикчета, с които да предпазите жилището си от крадци по празниците.

Днес сме решили да ви покажем как Кати и Андрей направиха чуден ремонт в дома си от 43 кв. метра и то без да хвърлят купища пари. Сега всичките им приятели им завиждат за уютния и модерен дом и искат да живеят именно в него.

Кати и Андрей решили да си купят нов апартамент. Той определено е различен от този, в който живеели досега. Вече трябва да се съобразяват с доста по-малко пространство, защото той се намирал в стара сграда, но в доста по-малък и модерен квартал.

Следователно те трябваше да помислят как да си поиграят с интерьора, за да не изпъкват толкова много малките размери на жилището. За щастие домакинята успя да използва опита си от специалността дизайн, която е завършила преди време и работата си в различни архитектурни фирми. На първо място тя реши да разруши стените, разделящи дневната от кухнята и коридора и да намали тоалетната в полза на последното.

Помещението за хранене е наистина доста малко. Катрин е решила да сложи лека маса, със столове, която не заема много място.

В интериора на жилището се появяват огледала и какви ли не лъскави и отразяващи повърхности, както и много бели, и черни цветове. Важно е да се отбележи, че мебелите имат леко заоблени форми и са достатъчно големи, за да осигурят комфорт, но не и прекалено, за да заемат много пространство.

Строителството и ремонтните работи сериозно изчерпили бюджета за апартамента. Скъпите материали бяха заменени с по-евтини, което не означава, че са по-малко ефективни. Закупуването на някои неща пък останаха отложени във времето – например това на душ кабина. Част от работата пък Кети и Андрей свършиха сами – боядисаха стените. Днес всички съседи казват че мечтаят именно за жилище като тяхното.

Старият диван е покрит с калъф, декориран с цветовете на интериора.

Пространството на малката спалня пък е напълно използвано. Вместо легло, на земята има просто един матрак. Точно така под него няма никаква рамка. Това дръзко решение е и много модерно в момента. Интересно е и решението на Кети за облегалката на леглото – тя представлява възглавници, вързани с панделки къ куки в стената.

Душ кабината не разполага реално с кабина. Има стъклена врата, която отделя пространството за къпане от останалото. Идентичните правоъгълни плочки на пода,тавана и стените придават дълбочина на помещението и увеличават визуално размерите му./jenata.blitz.bg

 

Коментирай

Куренцо Лапас

Куренцо Лапас 21.12.2018 15:58

Всичко хубуу, ама тиливизура дей?

111111

111111 21.12.2018 21:45

много бели, и черни цветове?????????????? интерьора и още много простотии.

КЗЛитекс

КЗЛитекс 21.12.2018 23:45

Чи ко му убуту нъ туй?

5555

5555 23.12.2018 4:47

Прекалено стерилно.Да те е страх да пръднеш,тъй като пръднята ще се визиулизира и отрази във всички огледални стени.Това не е за живот,а само за изложби!Живеещите в такава психиатрия накрая наистина ще полудеят!