logo

Не е за вярване какви чудеса може да постигнете вкъщи с помощта на обикновен лакочистител

Не е за вярване какви чудеса може да постигнете вкъщи с помощта на обикновен лакочистител

Ключовата съставка, която го прави верен помощник на всяка домакиня, е ацетонът

Повечето жени купуват лакочистител, за да изчистят лака от ноктите си. Малцина обаче са наясно, че това козметично средство притежава много други полезни свойства. 

И с помощта му лесно могат да решат куп домакински проблеми. Може да го използвате за почистване на клавиатурата на компютъра, за да се отървете от петната от мастило и да премахнете следите от моментното лепило, останали по ръцете ви. 

Ключовата съставка, която прави всичко това възможно, е ацетонът. 

За да сме ви полезни, днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем малко повече за част от необичайните приложения на лакочистителя. 

За премахване на петна от порцеланови изделия

Лакочистителят може да се използва за премахване на петна върху порцелан. Нанесете малко количество от продукта върху памучен тампон или чиста кърпа, изтъркайте мръсотията и след това измийте добре първо с веро, а след това с чиста вода.  

За почистване на ваната и мивката 

Сапунът и останалата козметика оставят грозни ивици по стените на ваната. Ако не се изплакнат веднага с вода, те изсъхват и отстраняването им се превръща в трудна задача. 

Супер трикчета с лук, които ще облекчат живота ви и ще ви решат куп проблеми

Оказва се, че може да се отървете лесно от тях с помощта на лакочистител (разреден с вода), излят директно върху петната. Оставете за известно време, след което минете с обикновена гъба и край - петната ги няма!

Да върнете предишния блясък на белите си маратонки

Белите обувки са изключително трудни за поддържане. След първата разходка навън по тях се появяват петна от прах и мръсотия. Ако не можете да ги премахнете със сапун или препарат, опитайте с памучен тампон, напоен с лакочистител.

С този малък трик почистването на мухъла от фугите в банята е като детска игра

Трябва обаче да сте много внимателни с кожените изделия, защото ацетонът може да разтвори слоя боя. Използвайте продукта внимателно и само в крайни случаи!

Да премахнете моментно лепило

С помощта на лакочистител можете не само да почистите ръцете си от супер лепилото, но и да разделите частите, които без да искате сте залепили неправилно.

Отстраняване на перманентен маркер 

Напоете памучен тампон с лакочистител и внимателно, без натиск, натъркайте замърсената повърхност. Не бъдете прекалено настоятелни. Можете да премахнете остатъците от разтвореното мастило с обикновена сапунена вода 

Почистване на остатъци от стикери от стъклени и метални повърхности  

Дори да успеете да отлепите изцяло някой стикер, в повечето случи той оставя тънък лепкав слой, който не може да бъде премахнат само с вода.

Жена разкри чуден трик за миене на плодове и зеленчуци, хиляди абонати й благодарят СНИМКИ

Не се отчайвайте! Препаратът за премахване на лак ще се погрижи за този проблем за минута.

За отстраняване на пиявица от кожата 

Ако пиявица внезапно е залепнала за кожата ви, не се опитвайте да я дърпате с пръсти. Тя може да напръска раната с кръв, замърсена с вредни бактерии.

Можете да се отървете от нея с помощта на много по-лесен начин. Поднесете към "главата" на гадината тампон, напоен в лакочистител, и тя сама ще се отдели. 

За премахване на петна от мастило

Бялата риза на детето е намазана с мастило? Не бързайте да я хвърляте в боклука! Разтворете лакочистителя във вода в съотношение 1:2 и го нанесете върху замърсеното място с леки движения. 

Сложете край на мазните съдове с тези 3 тайни трика

Не мокрете изцяло тъканта с разтвора. Ацетонът е силен разтворител, който може да разгради влакната и да направи дрехата неизползваема.

За почистване на клавиатурата

Всички забравяме, че и това трябва да се чисти, а клавиатурата е сред най-мръсните предмети в дома ни. Защитете себе си и близките си! Напоете памучен тампон с лакочистител и се "разходете" с него между клавишите. Такова почистване трябва да се извършва поне веднъж седмично.

За отстраняване на следите от боя от прозореца

Ако строителите са пръснали боя върху прозореца, опитайте да го премахнете с кърпа и малко препарат за отстраняване на лак. Не се притеснявайте - това няма да навреди на стъклото.

Баба ме светна на този трик за миене на чинии, вече купувам препарат на 6 месеца

Минете замърсената повърхност и оставете да подейства за няколко минути. След това избършете с влажна кърпа! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

ТЪПО

ТЪПО 21.11.2020 20:16

много