logo

С този малък трик козунакът става за минути! И всеки път резултатът е перфектен!

С този малък трик козунакът става за минути! И всеки път резултатът е перфектен!

Приготвянето на козунак хич не е лека работа, особено ако трябва да се спазва правилото, че при месенето тестото трябва да се удари 100 пъти

Какво е Великден без пъстри яйца и ароматен козунак на трапезата? Празникът става още по-вкусен, ако сами сме си приготвили сладкия обреден хляб.

Заради натовареното си ежедневие все по-малко домакини се нагърбват с нелеката задача да зарадват семейството си с вкусен домашен козунак. Защото приготвянето на козунак хич не е  лека работа, особено ако трябва да се спазва правилото, че при месенето тестото трябва да се удари 100 пъти.

Ако все пак сте решили тази година да правите козунаци, не бързайте да се отказвате! Защото има много лек начин, с който бързо и лесно ще се сдобиете с домашен козунак. От вас се иска само да забъркате тестото! А за трудната част можете да разчитате на пералнята! Да, точно така, на пералнята. Ничии ръце не са в състояние да направят съвършено тесто на конци за толкова кратко време. 

Яйцата за Великден ги правя само така! Истински произведения на изкуството!

За приготвянето на козунак по този метод може да използвате всяка една рецепта. Когато стигнете до уморителното биене на тестото в плота, изсипвате сместа в здрав найлонов плик и го завързвате много добре. За да сте по-сигурни, можете да го сложите в още един плик. След това пъхате в пералнята, прибавяте няколко хавлиени кърпи (за обиране на ударите) и пускате на режим центрофугиране. Включете на центрофуга на най-ниските обороти, като постепенно ги увеличавате - може да стигнете до 1000 оборота. След това отново оборотите се намаляват. Тази процедура се повтаря един-два пъти и тестото е готово.

Шеф готвачи разкриха рецептите си за перфектното агнешко за Великден (СНИМКИ)

В интернет форумите опитни кулинарки споделят, че ако ще месите козунаци в програмата за центрофуга на пералнята, най-добре е да използвате плътните черни найлонови торбички, понеже има опасност другите да се скъсат, а тестото да залепне по пералнята.

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки

.

Коментирай

??????

?????? 27.04.2019 15:06

КАК МОЖЕ ТАКИВА ГЛУПОСТИ ДА ПУСКАТЕ?

Жена

Жена 28.04.2019 18:53

Луди ли сте???