logo

Сънувате ли често кошмари, задължително трябва да...

Сънувате ли често кошмари, задължително трябва да...

Има няколко лесни стъпки, благодарение на които ще се отървете от лошите сънища

Кошмарите са доста често срещани както при възрастни, така и при деца. На всеки се случва, тъй че това е нещо нормално. Но трябва да започнете сериозно да се притеснявате, когато лошите сънища станат редовни. 

От jenata.blitz.bg припомняме зловещата историята на малкия Дани, които нарисува това, което сънува нощем и ужаси родителите си.

Сънищата крият много неизвестни в себе си и заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме най-точните бабини тълкувания на сънищата.

Но когато човек често сънува кошмари сънят се превръща в ужасен момент. Спокойно обаче! Сега от jenata.blitz.bg ще споделим как да се отървете от болезнените кошмари.

На първо място, трябва да осъзнаете, че няма вълшебно хапче срещу кошмарите. Като правило причините за лошите сънища са стрес, прекомерна умора и психологическа травма. Ето защо, за да се отървете от кошмарите, първо трябва да изкорените факторите, които допринасят за възникването им.

Съществуват обаче редица насоки, които могат да ви помогнат да подобрите качеството на съня си:

Минимизирайте количеството синя светлина
Синята светлина идва от различни технологични джаджи, с които сме заобиколени ежедневно. Опитайте се да не използвате смартфони, компютри, таблети и телевизори в рамките на два часа преди лягане.

Ако сънувате, че правите секс това означава, че… (СНИМКИ 18+)

Прозявайте се повече
Прилагайте този метод преди сън и така ще заблудите тялото, че сте спокойни, всичко ви е наред и сте готови да се насладите на спокоен и пълноценен сън. В крайна сметка поведението ви влияе пряко върху това как се чувствате.

Тези 4 зодии сънуват пророчески сънища, не пренебрегвайте думите им!

Вземете горещ душ
Този трик действа чрез промените в телесната температура. Под горещият душ (или вана) тялото се загрява, а щом излезете от водата рязко се охладява. В този момент мозъкът сигнализира на тялото, че е най-добре бързо да заспи, а това гарантира и спокоен сън.

5 неща, които за нищо на света не трябва да игнорирате, ако сте сънували

Спрете да ядете преди лягане
Закуските през нощта помагат да поддържате мозъка си активен, докато спите, което може да увеличи риска от кошмари. Избягвайте яденето преди лягане, за да подобрите качеството на съня и това, което сънувате. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай