logo

Топ средство, с което сушилникът за съдове ще блесне като нов

Топ средство, с което сушилникът за съдове ще блесне като нов

С негова помощ ще се отървете от наслоилата се мръсотия и ръждата

Сушилникът за съдове е основен аксесоар във всяка кухня, но с течение на времето по него може да се образува ръжда и да се натрупа мръсотия. 

Тези неприятни екстри могат да се появят както върху металните, така и върху пластмасовите повърхности.

Това обаче изобщо не трябва да ви отчайва! Не бързайте да изхвърляте верния си помощник, защото има няколко ефективни начина, с които лесно ще върнете първоначалния му вид. И днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем повече за тях.

При металните сушилници първата стъпка, която трябва да предприемете при почистването, е да премахнете ръждата. След това трябва да го измиете и избършете внимателно, за да няма никакви ивици.

Ръждата може да бъде премахната с помощта на стоманена четка или гъба, с която внимателно се изтъркват ръждивите участъци. След това металната повърхност се избърсва с мека кърпа или гъба, накисната в оцет. Това ще помогне за премахване на натрупванията от мръсотия и варовик и ще придаде блясък на сушилника.

Често металните сушилници имат пластмасови тави или пък самите те са от пластмаса. Как да премахнете натрупванията върху пластмасата?

Направете това с пералнята и ще забравите за котления камък

Започнете с обилно измиване с топла вода и мек почистващ препарат. Ако остане мръсотия, пригответе разтвор от сода бикарбонат и вода и почистете внимателно пластмасовите части. След това изплакнете с вода и оставете да изсъхне.

Или пък използвайте оцет. Той перфектно разтваря ръждивите и бели петна по всякакви повърхности.

Между другото, добре е периодично да следите за  чистотата на сушилнята за съдове. Мийте я редовно и обръщайте внимание на плаката, за да предотвратите натрупването й. По този начин възстановяването на първоначалния й вид е напълно изпълнима задача, независимо дали е метална,  или пластмасова.

Следвайки съветите по-горе, лесно ще поддържате сушилника си в перфектно състояние и ще се радвате на  функционалността му дълго време. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Eva

Eva 05.12.2023 13:15

Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България.----- http://gg.gg/ketox