Цял живот сме яли краставицата грешно

Влогърка обясни какво пропускат да направят почти всички

https://jenata.blitz.bg/dom-i-semeystvo/tsyal-zhivot-sme-yali-krastavitsata-greshno Jenata.blitz.bg
Цял живот сме яли краставицата грешно

Едва ли някои може да си представи, че след толкова години, може да е консумирал краставицата по грешен начин. Е явно почти всеки на тази земя всъщност не е наясно как се яде този зеленчук. 

От jenata.blitz.bg вече ви разкрихме как да направите чудно вкусна пилешка супа, която е истински рай за душата, споделихме ви и страхотна рецепта с броколи. 

В социалната мрежа TikTok се появи много любопитно видео на потребителка с прякор basicallyperfect, която разкрива какъв е правилния начин да консумираме краставицата, за да тя бъде наистина свежа.

Когато ми се дояде нещо вкусно, винаги си приготвям тази супа!

Това тя научила от сестрата на съпруга си, а оказва се, че много хора вече са послушали въпросната потребителка и сами споделят колко е правилна техниката й. 
Момичето разкрива как всъщност зеленчукът трябва първо да се "издои". Не буквално, разбира се. Много потребители обаче споделят, че нейният съвет е променил живота им.

Благодарение на това подготвяне на краставицата за консумация тя става по-свежа и не горчи по никакъв начин. Авторката на видеото отбелязва, че знае много кулинарни трикове, но никога досега не е чувала за този. 

Едва ли някога сте опитвали толкова вкусна царевична супа, а приготвянето й е като детска игра

За да "издоите" краставицата трябва да отрежете малка част от нея. След това започвате да втривате отрязаната част в останалата, докато отстрани не се получи бяла течност. 
 

 

@basicallyperkfect

milking a cucumber?##healthheroes ##kitchenhacks ##cucumber ##fyp

♬ original sound - basicallyperkfect

Момичето твърди, че благодарение на тази техника краставицата става много по-вкусна, а в коментарите под видеото много от потребителите се съгласяват с нея. Някои обаче споделиха, че знаят този трик от много време и не виждат нищо ново./jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Горещи

Коментирай
29 Коментара
аййде
преди 4 години

Голямо откритие...Та мойта майка това го правеше отпреди 30 години...И аз от нея го знам.

Откажи
Калинко
преди 4 години

Нищо ново,така може да се премахне и горчивината при някой градински сортове

Откажи
Знам
преди 4 години

Още баба ми го правеше това... И майка ми. От тях го знам още от малка. Нищо ново

Откажи
Вали
преди 4 години

Тея откриха Америка ! Едно време ( като деца ) след търкането - ама само на горчиви краставици , си лепяхме парчетата на челото ...

Откажи
Лили
преди 4 години

Преди 35 години и свекърва ми така правеше, но не винаги изчезваше горчивината

Откажи
КЪНЧО
преди 4 години

Древна хватка, но не винаги има ефект.

Откажи
Дядо на 70Н
преди 4 години

Просто се чудя как ви идват такива тъпотии на ума . Измислите някоя глупост и започвате да си въобразявате че сте направили нещо уникално _променял се вкуса и свежестта нищо вярно с реалността.Ами то за хора без работа с какво да се занимават

Откажи
Стар краставичар
преди 4 години

Това е известно от както на тоя свят се ядат краставици. Нищо ново.

Откажи
Sonita
преди 4 години

Нищо чудно, значи баба ми е била блогърка, щото и тя подготвяше, красавицата по този начин. Научила го е на полето, докато, жъне или копае. Не в Интернет.

Откажи
Бай Хой
преди 4 години

И моята краставица след тъкане става по-добра за консумация.

Откажи
Даа
преди 4 години

Това съм го виждала, баба ми го правеше, защото преди време естествените краставици бяха често горчиви. Стар трик

Откажи
Един
преди 4 години

И сто живота няма да стигнат за по - голяма тъпотия. Автора да си избере една по права краставица и по предназначение.

Откажи
Аз да пиша
преди 4 години

Ох аз искам на Делян Пеев да му видя краставичкита на това тюленче

Откажи
Nusha
преди 4 години

Нищо ново. Това го знам още от детството. Излагат се.

Откажи
rossya
преди 4 години

Този “трик” го зная от моята баба, а аз съм на 60 год., харесах определението “”издои”, но моята баба казваше, че така се извличат отровите от зеленчука, а и наистина става по-хрупкава.

Откажи
Баба65
преди 4 години

Дрън дрън дрън

Откажи
Лина
преди 4 години

Аз също го знам това от поне 20 години.Само,че като се отреже капачето се слага щипка сол и тогава се трие.След това като се образува пяна се отрязва малко и пак се трие докато изчезне горчивия вкус!

Откажи
Жоро
преди 4 години

Чел съм,чел съм простотии,ама чак пък такива не бях чел? Кой ги пише тия глупости бе?

Откажи
petroff68
преди 4 години

Моята краставица е най сладка-с или без търкане....Поне 3000-4000 момичета,после жени могат да го потвърдят!

Откажи
Мирча Кришан
преди 4 години

Краставицата е култивирана в Индия преди около 3000 години. Предполага се, че е пренесена в Европа от Александър Македонски. Те са били много популярни в древните цивилизации на Египет, Гърция и Рим.

Откажи
преди 4 години

Голямо откритие!Браво!

Откажи
futurehealth
преди 4 години

банка за стволови клетки https://www.future-health.bg/

Откажи
Ядем
преди 4 години

Краставицата от обратната страна. Не ни е срам !

Откажи
Пенка
преди 4 години

Това се прави, за да не горчи домашно произведената! Тези нитрати Не стават и за доене! Глупости пишете

Откажи
Дядо Иван
преди 4 години

Нищо ново. Аз съм вече на 65, а този номер го знам поне от 60 г. Тогава казваха,че по този начин се извлича горчивината, но и това не е вярно. Ако не вярвате опитайте.

Откажи
Медия
преди 4 години

И кво от това?!?! Като я накълцаш гледай къв правилен таратор става... Хем с кисело мляко от издоена крава...

Откажи
Мъзга
преди 4 години

И търкайте докато не излезе бяла семенна течност

Откажи
НЕЛИ
преди 4 години

това баба го правеше преди 40 години доброутро

Откажи
Е вече се дразня
преди 4 години

Много се дразня на този стил на писане! Журналистите или са безкрайно тъпи или приомите за привличане на внимание им са сбъркан и обидни! И аз си спомням на село баба ми как режеше крайчето и го търкаше....

Откажи