Всички знаем колко много ползи за здравето имат яйцата. Мнозина от нас ги консумират ежедневно и постъпват много правилно.
Изненадващо или не, но оказа се, че не само вътрешността на яйцата е полезна, но и черупките им.
От jenata.blitz.bg припомняме, че преди време стана ясно защо е добре да сложите натрошена яйчена черупка в супата.
Сега обаче от jenata.blitz.bg попаднахме на други четири чудесни приложения на черупките на яйцата.
Ето кои са петте невероятни приложения на яйчените черупки:
Тор за растенията
Яйцата, но и черупките им, имат чудодейно действие върху растенията. За целта натрошете черупките и ги оставете да киснат една нощ във вода. После прецедете течността и с нея поливайте растенията у дома.
За избелване
Ако дрехите са загубили белотата си, то яйчените черупки могат да я върнат. За целта ги натрошете и сложете в легена, където пъхнете и дрехите, които искате да избелите.
За здрави нокти и коса
Много хора имат проблем с чупливите си нокти и/или рядката и бързо омазняваща се коса. И тук на помощ идват яйчените черупки. За целта хубаво смелете черупките и към тях добавете две лъжички рибено масло. Всеки ден консумирайте по 1-/ чаена лъжичка от сместа и съвсем скоро ще се радвате на здрави нокти и коса.
За почистване на замърсените съдове
Често пъти яденето в тенджерите и тиганите прегаря и миенето им се превръща в мъчение. Но спокойно – ако сложите отгоре им начупени черупки от яйца и после добавите малко сода бикарбонат (а може и препарата за съдове, който по принцип използвате) и натъркате добре в гъбата за миете, но много по-лесно ще измиете загорелите съдове. / jenata.blitz.bg
Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!