logo

Заради тези 5 неща никога няма да има спокойствие и комфорт в дома ви СНИМКИ

Заради тези 5 неща никога няма да има спокойствие и комфорт в дома ви СНИМКИ

На пръв поглед те изглеждат изключително невинни и дори сладки, но всъщност са главния виновник да се чувствате неудобно в жилището си

Цял ден сте чистили, домът ви вече блести от чистота, но нещо не спира да ви дразни и не можете да се отпуснете? Чудите се какво сте пропуснали?

Не е проблемът в чистенето и подреждането! За дискомфортът ви е виновен визуалният шум! 

Съвременните интериорни дизайнери използват термина като евфемизъм за безпорядък. И са категорични, че в дома ви никога няма да има спокойствие и комфорт, ако живеете в тотална пренаселеност от всякакви предмети.

За да може най-сетне да се отпуснете в дома си, е добре да се отървете от някои неща, за които днес от jenata.blitz.bg ще ви разкажем. На пръв поглед те изглеждат изключително невинни и дори сладки, но всъщност са главния виновник да се чувствате неудобно в жилището си. 

Сто шишенца в банята

Огледайте се внимателно! Колко хигиенни продукти имате по рафтовете в банята? И колко от тях използвате редовно?

В една средностатистическа баня има поне 3-4 шампоана (единият е необходим, другите не са подходящи и не се използват, но стоят по рафтчетата); поне няколко балсама за коса, единият от които отново не е подходящ и затова просто се чака срокът му на годност да изтече...

12 неща, заради които в дома ви цари вечен безпорядък СНИМКИ

Три пасти за зъби, едната от които се използва от цялото семейство, а останалите са купени заради огромното намаление. Въпреки че не се използват, те са натрупани навсякъде и си събират прах.

Може да изброяваме до безкрай. Но много по-лесно ще бъде да се отървете от ненужните неща и да придадете на банята си по-естетичен вид.

20 подправки и седем чая, които са поставени на видно място в кухнята

Сладък червен пипер, лют червен пипер, кориандър, джинджифил, риган... Колко често използвате тези подправки? Веднъж седмично, когато сте в настроение за ново ястие? Но всичко това, подобно на музейни експонати, по някаква причина "украсява" плота ви.

Пръските вода, мазнината и прахът се натрупват на слоеве върху всички буркани и бурканчета ден след ден. И ви отварят още повече работа, когато трябва да почистите плота.

Бавен убиец в дома ви: Тези неща в жилището просто ви съсипват

Не е ли по-добре да изпратите всичко в шкафа и да оставите на видно място само нещата, които използвате всеки ден? 

Рамки, рамки, навсякъде рамки

В дома си всеки има вещи със сантиментална стойност - снимки, картички, магнити или сувенири. Но когато всички тези неща се изкарат на показ по рафтовете, при това по хаотичен начин, създават само усещане за безпорядък. И вместо да ви радват, не спират да дразнят окото. 

От тази ситуация има два изхода: или поставете всички скъпи за вас спомени в кутии, или ги съберете на табла. 

Веднага изхвърлете тези 15 неща от дома си, ако... СНИМКИ

Прикрепете на дъска или комбинирайте върху една избрана стена снимки, картички, вдъхновяващи надписи, които харесвате, а всичко останало приберете в някой шкаф или чекмедже.

Чиста посуда из цялата кухня

Тенджерите и тиганите върху котлона или във фурната са в състояние да развалят облика на всяка кухня. Освен това винаги пречат при готвенето и дразнят с външния си вид.

Ако в шкафовете няма достатъчно място за тях, а купуването на нови мебели все още не е в списъка ви с приоритети, няколко куки или висяща стойка могат да решат проблема.

Одеяла из целия апартамент 

Одеялата са навсякъде из дома ви. И ако си мислите, че така сте постигнали уют и домашна топлина, грешите страшно много!

Опасно: Тези неща в дома ни са тих убиец

Това е пътят към дерматит, алергия и астма. Особено ако имате космати домашни любимци.

Може да оставите любимото си одеяло и това на домашния ви любимец. А всичко друго да приберете. И не забравяйте - одеялата се нуждаят от редовно изпиране и постоянно почистване. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай