logo

Бавен убиец в дома ви: Тези неща в жилището просто ви съсипват

Бавен убиец в дома ви: Тези неща в жилището просто ви съсипват

Здравето ви може да зависи от следващите редове

В един дом човек трябва да се чувства удобно и преди всичко да му е уютно. Въпреки това много хора вместо спокойствие и прилив на енергия, бивайки у дома усещат хронична умора и депресия.

Всички му се смееха, когато заживя в стар гараж, но като му отидоха на гости... СНИМКИ

Причината за лошото здраве и апатия често се крият в дизайна на жилището, разпределението на пространството и някои предмети.

Цветове

Цветовата схема влияе на психическото състояние на обитателите на къщата. Някои нюанси могат да повишат настроението, а други да предизвикат тъга и сънливост.

Изборът на цветовете в хола е много важен и трябва да се извърши индивидуално.

Мъж си купи изоставена ферма и я превърна в дом мечта СНИМКИ

Все пак студените нюанси (сиво, синьо, синьо-зелено) имат успокояващ ефект за психиката и забавят пулса. Те категорично не отговарят на хипотонията.

Хората с ниско кръвно не трябва да имат такива цветове в жилището си, защото здравето им ще се влоши и ще усещат дискомфорт. Може да получат емоционален срив, сънливост или апатия.

Най-добре според американски учени обаче е всеки да боядиса спалнята в синьо. То намалява съкращенията на сърдечния мускул, налягането и предизвиква сънливост.

Студените цветове са подходящи за много жизнени и емоционални хора, защото ще им донесат баланс.

Всички се смееха на Робърт, но когато влязоха в пещерата му, позеленяха от завист

Хаос

Няма как да се отпуснете и да сте спокойни, ако в хола ви е каша/. Човек не може да е спокоен, когато се спъва в предмети, разпръснати из стаята. Така мозъкът не почива, а се натрупва стрес.

Добре е да установите ред в жилището си и да го поддържате.

Учени са доказали вредното влияние върху човек именно на неразборията.

Всички завиждат на Мартин за чудната му къща от стари гуми и стъклени бутилки! СНИМКИ

Постоянно работещ телевизор

Учените приписват отрицателно въздействие върху човек на монотонния шум от телевизора. Хората, живеещи в апартамент, чиито телевизор работи постоянно, може да се чувства много уморени, тревожни и претоварени. Съществува дори риск от развитие на невроза.

Постоянния шум от телевизора влияе неблагоприятно върху производството на мелатонин. Това е хормон който регулира циркадните ритми. Той е отговорен за спането и чувството за умора. Нарушенията при производството на мелатонин водят до проблеми със заспиването и безсъние. Така пък се будите сутрин уморени и неотпочинали. Чувствате се смазани.

Дебели завеси

Слънчевата светлина е много необходима, за да се чувства човек добре и енергичен. Тя зарежда положително и дава добро настроение. Лошото осветление в хола или дебелите тъмни завеси, заплашват живущите в този дом с намаляване на жизнеността..

Тъмнината е само за през нощта. Тя осигурява здрав сън. В дневните часове тъмните завеси имат крайно лош ефект и предизвикват умора и сънливост.

Ароматни свещи

Наличието на остри миризми в хола/спалнята е една от основните причини за добра почивка. Изборът на аромат за жилището изисква много сериозен подход.

Някои миризми – от лавандула, хмел, лайка или жасмин имат успокояващ ефект, спомагат за съня и релаксацията. Трябва обаче да усещате аромата им само вечер, преди да си легнете. Използвани през деня, те ще предизвикат сънливост.

За добро утро са подходящи цитрусови аромати. Те придават бодрост и добро настроение. Вдишването им вечер е нежелателно, защото стимулират безсънието.

Ниска температура

Ниската температура може да доведе до дискомфорт. Увивайки се в одеяло човек се лишава от енергичност и активност.

За да се поддържа в нормално физическо и психическо здраве, трябва в жилището да има комфортна температура. Тя ще подобри концентрацията ви.

При човек, който е в студено помещение, кръвното налягане се повишава. Това е естествена реакция на организма, при която той изразходва по-голямо количество енергия, за да поддържа нормална телесна температура.

Колкото повече сили изразходваме, толкова по-малко имаме за работа и каквото и да е друго. Именно заради това много хора страдат от сънливост, щом постоят повече време в хола. /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай