Много българи в последните години обичат да похапват чийзкейк. Той често измества традиционните български тестени десерти.
Но ако искате да хапнете нещо ново, вкусно, но и с български привкус, то прочетете долните редове.
Един хляб и извара са на пръв поглед несъвместими продукти. Но от такъв комплект можете да приготвите невероятна закуска само за 15 минути.
По този лесен начин можете да приготвите мързеливи БГ чийзкейкове с извара, за които не е необходимо да месите тестото.
Хрупкавият хляб и кремообразният пълнеж са перфектната комбинация.
Именно заради това от jenata.blitz.bg събрахме две страхотни рецепти за мързелив, но изключително вкусен БГ чийзкейк.
Мързеливи чийзкейкове на питка
Необходими продукти:
- бяла питка или тост хляб - 300 г;
- яйца - 2 бр.;
- извара - 300 г;
- захар - 1 маса. л.;
- слънчогледово масло - 1 ч.л. л.;
- стафиди, сушени кайсии по желание.
Начин на приготвяне:
Разбийте изварата с едно яйце и захарта в блендер до гладкост. Добавете стафиди или сушени кайсии (по желание).
Важно: Ако добавите стафиди към ястието, ги залейте с вряла вода за 5 минути.
Поставете плънката върху филийките и намажете сандвичите с второто разбито яйце. Поставете върху хартия за печене. Изпечете мързеливите чийзкейкове във фурната за 15 минути на 180°.
Мързеливи чийзкейк от бутер тесто
Друг начин за приготвяне на мързеливи чийзкейк е с готово бутер тесто. Резултатът ще е хрупкави златисти изделия.
Необходими продукти:
- бутер тесто с мая - 500 г;
- извара - 300 г;
- захар - 100 г;
- заквасена сметана - 80 г;
- яйца - 2 бр.;
- ванилова захар - щипка.
Начин на приготвяне:
Извадете тестото от фризера предварително, за да се размрази. Загрейте фурната на 220°.
С помощта на блендер смесете изварата, заквасената сметана, захарта и едно яйце. Чукнете второто яйце, за да покриете продуктите.
Оформете кръгли „гнезда“ от тестото. Вътре се изсипва плънката от изварата.
Намажете чийзкейковете с яйце и ги поставете върху покрита с хартия за печене тава. Пече се 15-20 минути и се сервира горещо. / jenata.blitz.bg