Съседката от години ми иска рецептата за тази супа с 5 съставки, не сте яли по-вкусна

Тя е истинско чудо за зимния сезон и ще ви помогне неминуемо в борбата с грипа и настинките

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/sasedkata-ot-godini-mi-iska-receptata-za-tazi-supa-s-5-sastavki-ne-ste-yali-po-vkusna Jenata.blitz.bg
Съседката от години ми иска  рецептата за тази супа с 5 съставки, не сте яли по-вкусна

Какво ви трябва за пилешка супа с фиде?

Мусака с кисело зеле, която ще хареса на цялото семейство

За да приготвите проста супа, която ще ви стопли през студения сезон, са ви необходими точно 5 неща.

Тя е истинско чудо за зимния сезон и ще ви помогне неминуемо в борбата с грипа и настинките.

Продукти:

пилешки бутчета (с костите и кожата) – 4 бр.
жълт лук – 1 бр.
джинджифил – 5-7 см
зелен грах (пресен или замразен) – 75 g
фиде – 225 гр
сол – на вкус
люта чушка или червен пипер – на вкус
пресни билки – на вкус

Как да си направим супа от 5 съставки:

За да започнете, обелете и нарежете лука на няколко големи парчета. Измийте или обелете джинджифила и го натрошете леко с опакото на ножа. Можете също така да нарежете джинджифила на няколко големи парчета.

Поставете пилешките бутчета в голяма тенджера и подправете със сол на вкус. След това залейте пилето с около 1,4 л вода и оставете течността да заври. Докато бульонът къкри, от време на време обирайте пяната от повърхността на течността, за да остане супата бистра.

Добавете лука, джинджифила и по желание още малко сол в тигана. Разбъркайте съставките, намалете котлона и гответе ястието за 35-45 минути. Когато времето изтече, прехвърлете пилешките бутчета в купа.

Изчакайте, докато месото леко се охлади, след което го отделете от костта и го накълцайте. Също така отстранете всички парчета джинджифил и лук от супата и ги изхвърлете. И бульонът трябва да продължи да се готви на слаб огън, пише 7kefa.com.

В същото време трябва да готвите юфката. Поставете го в отделен съд с вряща вода и гответе според инструкциите на опаковката. След това отцедете течността от готовата юфка.

Върнете пилешкото в супата, добавете граха и оставете супата да заври. Ястието се вари 5 минути, докато бульонът придобие вкуса и светлия цвят на граха.

За да сервирате, поставете юфката в купа и залейте с още пилешки и грахов бульон. По желание гарнирайте супата с пресни билки и овкусете с лют червен пипер или сусамово олио./jenata.blitz.bg

Горещи

Коментирай
1 Коментара
ЛекарХ
преди 8 часа

ГАPАНТИPАНО: За 21 дни ще пpaвите жeстoк CEKC като пopнoзвeзда - ще yвeличите тpайно пeнисa си със 7 см и ще започнете да полyчавате epeкция за 3 сeкyнди (твъpда като cтoмана, колкото дълго иcкaте). Ето тaйната на тaзи тeхника:---- https://come.ac/mens

Откажи