Ще си оближете пръстите: Традиционна РЕЦЕПТА за уникална мусака с необикновена заливка

Гответе на 180°C, докато заливката придобие златиста коричка

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/shte-si-oblizhete-prastite-tradicionna-recepta-za-unikalna-musaka-s-neobiknovena-zalivka Jenata.blitz.bg
Ще си оближете пръстите: Традиционна РЕЦЕПТА за уникална мусака с необикновена заливка

Източник: Shutterstock

Мусаката е едно от най-обичаните ястия в българската кухня. Съчетава вкуса на ароматни подправки, картофи и сочна кайма, а финалната заливка я прави още по-изкусителна. Днес ще ви представим рецепта за перфектна мусака, която ще се превърне в любимото ви домашно ястие.

Необходими продукти

За основата:

1 кг картофи
500 г кайма
1 глава лук
Сол, червен пипер, чубрица – на вкус
Олио

За заливката:
3 яйца
½ кофичка кисело мляко
1 с.л. брашно

Топи се в устата, а става за минути: Уникална рецепта за торта Медовик

Начин на приготвяне

Пригответе основата:

Нарежете лука на ситно и го запържете в малко олио, докато омекне.
Добавете картофите, нарязани на малки кубчета, и ги задушете за няколко минути.
Прибавете каймата, като я раздробите на малки парченца, за да се смеси добре с останалите съставки.
Овкусете със сол, червен пипер и чубрица.
Гответе още 10-15 минути, след което налейте вода – трябва да покрие продуктите, но не повече от един пръст над тях.
Оставете да къкри, докато картофите омекнат и водата се изпари.

Прехвърляне в тавата:

Изсипете сместа в тава и я разпределете равномерно.

Такава баница не сте опитвали! Нула усилие - впечатляващ резултат

Приготвяне на заливката:

В купа разбийте яйцата, киселото мляко и брашното, докато получите гладка смес.
Залейте мусаката и я сложете в предварително загрята фурна.

Печене:

Гответе на 180°C, докато заливката придобие златиста коричка.

Сервиране:

Поднесете с кисело мляко за допълнителна свежест и вкус, пише Actualno.com.
Тази рецепта е лесна, бърза и гарантирано вкусна. Насладете ѝ се с любимите си хора!

Горещи

Коментирай