Всички правим тази грешка при приготвянето на палачинки, едва ли подозирате

Според New York Post прекомерното смесване спира набухвателя да се активира

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/vsichki-pravim-tazi-greshka-pri-prigotvyaneto-na-palachinki-edva-li-podozirate Jenata.blitz.bg
Всички правим тази грешка при приготвянето на палачинки, едва ли подозирате

 

Всички можем да се съгласим, че първата палачинка често е провал. Обикновено тя е наполовина сурова, наполовина сготвена, и накрая отива в кошчето. 
 

Този продукт забавя процеса на стареене при жените, струва си да го знаете

Следващите няколко палачинки са добри, равномерно златисти, изпечени, но след това понякога към края на партидата се получава изгоряла каша със сурова изненада вътре.

Готвенето на палачинки в неделя сутрин някак си се превърна в стресираща задача (всичко, което една неделя сутрин не трябва да бъде). 

Добре ли са бучките в  тестото за палачинки?

Изненадващо, но тестото на бучки е добро. Може да звучи изненадващо, но не бъркайте тестото твърде много.

Според New York Post прекомерното смесване спира набухвателя да се активира, което води до жилаво, плътно тесто и следователно гумени палачинки. Така че, не забравяйте да смесите съставките - този път бучките в тестото са разрешени.

Внимавайте много с този продукт за коса, може да е смъртоносен

Кога трябва да обръщате палачинки?

Ще разберете кога да обърнете, ако изчакате този знак: балончета. 

След като много мехурчета се образуват на повърхността на палачинките и започнат да пукат, е време за обръщане. Мехурчетата понякога могат да се появят преждевременно, така че друг знак е да "изчакате, докато краищата на палачинките започнат да се извиват“.

Можете да проверите какъв цвят е основата, като леко повдигнете палачинката с шпатула. Ако е златен, тогава знаете, че е време за обръщане.

Трябва ли да оставите тестото за палачинки да почива? 

Не само това, но трябва да го охладите в хладилника.

Дайте на тестото време да почине, като го охладите за 30 минути преди готвене. Това време за почивка е от решаващо значение за пухкави палачинки, тъй като позволява на частиците брашно в тестото да се разширят.

Какъв е най-добрият тиган за готвене на палачинки?

Използвайте тиган с твърда основа и незалепващо покритие. Дебелата основа означава, че топлината на дъното на тигана ще бъде по-малко интензивна и ще осигури равномерно разпределение на топлината... и е по-малко вероятно палачинките да изгорят.

Печенето на палачинки на средно слаб огън е ключово. Това ще позволи на палачинките да се приготвят бавно, така че да се изпекат до центъра и да не изгорят.

"Неизвестна“ тайна за  перфектно златисти палачинки

Ето един неизвестен факт за приготвянето на палачинки. Много хора не знаят, че когато започнете процеса на готвене на палачинки, никога не трябва да хвърляте купче масло директно в тигана!

Вместо това първо разтопете маслото и използвайте хартиена кърпа или четка за сладкиши, за да покриете тигана с разтопеното масло. Това ще придаде хубав хрупкав ръб на палачинките.

Горещи

Коментирай