За да се топят кюфтетата в устата, баба ме научи да добавям тази специална съставка

С нея всеки път те стават невероятно крехки и сочни

https://jenata.blitz.bg/index.php/vkusotii/za-da-se-topyat-kyuftetata-v-ustata-baba-me-nauchi-da-dobavyam-tazi-specialna-sastavka Jenata.blitz.bg
За да се топят кюфтетата в устата, баба ме научи да добавям тази специална съставка

Всяка домакиня си има своите малки тайни, които превръщат обикновените ястия в кулинарни шедьоври.

Една от тях е за крехки кюфтета, които буквално се топят в устата.

"Оказва се, че тайната на перфектните кюфтета се крие в една проста, но неочаквана съставка, която баба ми ми предаде като семейно наследство", пише авторка на кулинарен канал.

Рецепта от тефтера на баба: Баница с праз и сирене

"Тя ми каза, че добавя настъргани ябълки към месото. Оттогава ги приготвям само така и всеки път кюфтетата стават невероятно крехки и сочни", добавя тя.

Ето от какво се нуждаете за приготвянето на тази вкусотия: 

  • 600 гр. пилешка кайма
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 ябълки
  • 1 глава червен лук
  • 2 яйца
  • 2 скилидки чесън
  • малко смлян черен пипер
  • 5 суп. лъжици царевично брашно
  • 100 мл. рафинирано слънчогледово масло

Начин на приготвяне: 

Обелете лука и ябълките и ги нарежете на ситно. Първо леко запържете лука в слънчогледовото масло, след това добавете ябълките. Продължете да пържите до пълна готовност на лука. 

Рецепта: Леля Ванче от 3-ия етаж ме научи как да въртя най-добрата мусака

Накълцайте чесъна. Смесете каймата с наситнения чесън и сместа от запържени ябълки и лук. Добавете яйцата и разбъркайте добре. Добавете сол, черен пипер и разбъркайте всичко отново добре. 

От каймата оформете малки кръгли кюфтета. Оваляйте ги от всички страни в царевично брашно, след което запържете в олио от двете страни.

Това е всичко! Да ви е сладко! /jenata.blitz.bg

 

Горещи

Коментирай