logo

Диетолог разкри тайната за стройна фигура на французойките

Диетолог разкри тайната за стройна фигура на французойките

До отговора на въпроса специалистката е стигнала след една година, прекарана в Париж

Французойките се славят като едни от най-фините жени. А стотици дами по целия свят завиждат на стройната им фигура и не спират да се питат как успяват да се поддържат в такава перфектна форма. 

Британският диетологът Джейн Кларк реши да разбули мистерията и разкри как момичетата от Франция успяват да похапват каквото им се иска и да не пълнеят. До отговора на въпроса специалистката е стигнала след една година, прекарана в Париж. 

Оказва се, че за французойките е важно не само какво ядат, но и как го правят.

Тайните за вечна младост на французойките са разкрити

Наблюдавайки стройните парижанки, Кларк е съставила няколко правила. Тя препоръчва на всички, които искат да изглеждат добре, да се откажат от леките закуски между храненията и да заложат на пълноценното хранене.

А докато го правите, мислете само за това, което е в чинията, съветва лекарят. Без телевизори, смартфони или книги! Нищо не трябва да отвлича вниманието ви по време на този важен процес!

Размерът на порцията, по думите на диетолога, всъщност няма никакво значение. Просто трябва да се наслаждавате на всяка хапка. Ако го направите, няма да ядете много. Независимо дали става въпрос за висококалорична торта или шоколадово блокче, трябва да ядете лакомството елегантно и бавно.

София Лорен разкри тайните си за стройна фигура и вечна младост

Не поглъщайте всичко наведнъж! Яжте късче по късче, като след всяка хапка отпивайте по глътка вода, за да можете да почувствате вкуса отново и отново, съветва още диетологът. 

"Не измервайте порциите си, а яжте бавно, като оставяте приборите на масата, докато дъвчете. Така рецепторите в устата и стомаха ви ще могат да разберат колко сте изяли", добавя Кларк.

"Колкото повече се наслаждавате на храната си, толкова по-щастливи ставате, когато яденето приключи", категорична е тя. 

Британският специалист споделя, че много от пациентите й са качили излишни килограми, защото са преяждали, когато им е било скучно или тъжно. Ето защо тя съветва да се съсредоточите върху разнообразната и интересна храна.

От Елисейския дворец разкриха огромна тайна, свързана със стройната фигура на Брижит Макрон (СНИМКИ)

По думите й, едва ли ще получите удоволствие от ястие, което консумирате ден след ден.  И не забравяйте да се глезите с нещо вкусно! /jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

как Сийка

как Сийка 08.04.2021 17:03

айде нема нужда от такива съвети

пешо

пешо 09.04.2021 8:22

ФРАНЦУЗОЙКИТЕ НЯМАТ СТРОЙНА ФИГУРА

йкхгкйхйх

йкхгкйхйх 19.07.2021 14:34

Черните французойки и арабските французойки нямат нужда от стройна фигура под фереджето.