logo

Ето как да се справим с цъфтящите краища на косата! (ВИДЕО)

Ето как да се справим с цъфтящите краища на косата! (ВИДЕО)

Вероятно всеки от нас се е сблъсквал с кошмара на всяка коса, а именно - цъфтящите краища. Ако искате да разберете какво ги причинява, какво е решението за справяне с проблема и как да укрепите косата си -  Наталия от Natali’s Beauty споделя няколко трикчета за това в най-новото си видео.

От jenata.blitz.bg пък вече ви показахме, че е хубаво да обръщате внимание на сигналите, които косата ви ви дава. Тези признаци могат да ви подскажат за зъбобол, проблеми с очите и т.н.

Най-простичко казано цъфтящите краища се получават, когато горният слой на косъма “се износи”. “Износването” днес се получава от почти всичко в интерес на истината. Ето ги и най-честите причини и всъщност първите неща, които трябва да спрете или ограничите за превенция от цъфтящи краища:

1. Не използвайте твърде силна козметика за коса. Всички шампоани, които карат косата ви да “скърца” всъщност отмиват ценните естествени масла от косъма, което го прави лесно рушим и накъсващ се.

2. Не се доверявайте на евтини бои за коса - дори и да оцветяват добре, химията в тях е  толкова силна, че уврежда косата ви без дори да подозирате първоначално, а после хоп - изпръхнала, цъфнала коса... като метла.

3. Не решете косата, докато е мокра. Когато косата е мокра, тя е по-еластична. Тогава, дори и да не разбирате, защото не усещате, всъщност я късате. Изчакайте да изсъхне и тогава.

4. Говорейки за съхнене - не всички имаме търпението да изчакаме косата да изсъхне сама. Но моля ви не използвайте най-горещата и силна струя на сешоара. Избирайте средна топлина, това оказва голямо влияние.

5. И разбира се - пресите, машитетупирането - всички те увреждат косъма и премахват защитния му слой. Но ако минимализирате употребата, това ще е в плюс за косата ви.

Решението на цъфтящите краища

Всъщност - решението е само едно. Ако веднъж краищата ви са цъфнали, никакви маски и чудодейни продукти няма да възстановят косата ви. Единственото, което помага е ножицата и то в ръцете на фризьор. Взимат се не само връхчетата, но и малко повече. И още - след първото подстригване няма да решите проблема. Необходими са дългосрочни спирания на лошите навици към косата, освежаване на връхчетата и добри практики в грижата, за да се радвате отново на свежа и здрава коса.

А ето и какви са някои от добрите практики в грижата за косата:

1. Подстригвайте я често - така винаги е свежа.

2. Боядисвайте се при проверени фризьори, които работят с качествени бои и като цяло с хубава козметика за коса

4. Мийте косата си през 3 дни - така няма да я третирате излишно с химии, да я изсушавате и да отмивате естествени масла от косъма. Използвайте задължително козметика, подходяща за вашия тип коса.

3. Винаги изсушавайте косата си много внимателно и използвайте специална козметика, която подхранва косъма и предпазва доколкото е възможно от термичната обработка.

5. Решете косата си с гребен, а не с четка. Ако пред вас стои дилемата - с гребен или с четка да сушите косата си, спрете се на гребена. Освен това имайте предвид - колкото по-чуплива и гъста е косата, толкова по-едър гребен.

6. Правете си подхранващи маски за коса, които допълнително правят косата супер мека, здрава и гладка.

Коментирай