logo

Ето спасението, ако се случи това гнусно нещо с ушите ви

Ето спасението, ако се случи това гнусно нещо с ушите ви

Понякога при пробитите уши се получава много неприятна миризма

Много – да не кажем повечето, жени, а напоследък и мъже, са с пробити уши. Обиците в последните години не са аксесоар, присъщ само за ушите, пиърсинги се появяват на всевъзможни части по тялото на човека.

Но колкото и оригинално и красиво да е това да носим хубави бижута на ушите и/или писърсинги, то понякога се случва нещо много неприятно и дори гнусно нещо с нас.

Понякога от пробитите уши се носи изключително неприятна миризма. Някои я оприличават с „мряла риба, прокиснали прясно мляко, нещо съсирено и мухлясало, а други определят миризмата като от ужасна гнойна рана.

Но спокойно, преди да се притесните излишно, то знайте, че от jenata.blitz.bg се консултирахме с медици, които разкриха не само защо се получава понякога тази неприятна миризма, ами и как да се отървем от нея.

Лекарите обясниха, че особената „гнусна“ миризма, излъчвана от пробивите на ушите, се дължи на натрупването на себум и мъртви епидермални клетки между кожата и бижутата. 

Медиците отбелязат, че мястото на прясна пункция може да мирише по-силно от дупката на стар пиърсинг, поради активната реакция на тялото към чужд предмет.

За да се отърве от неприятната миризма, лекарите препоръчват редовно почистване на областта около пункцията, включително задната и предната част на ушната мида. 

Освен това лекарите съветват по-често да вадите бижутата и да ги третирате с дезинфектанти./ jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!


 

Коментирай