logo

Фризьор посочи 2 фатални грешки, които съсипват боядисаната коса

Фризьор посочи 2 фатални грешки, които съсипват боядисаната коса

Коафьорът е категоричен, че ако не правим тези неща, то ще запазим новия цвят на гривата за по-дълго

Красивата коса е едно от най-важните неща в ослепителната визия на всяка жена. Няма дама, която да не иска да се перчи със здрава и лъскава грива.

Внимание, боите за коса се оказаха супер опасни

Често пъти в стремежа си за красиви кичури дамите прибягват до боядисването им. Но не всички жени имат парите за ежемесечно посещение на фризьорския салон. Именно заради това често пъти те се боядисват сами у дома.

Именно заради това преди време от jenata.blitz.bg споделихме съвета на топ фризьор за това как успешно да боядисаме сами косата си у дома. Сега от jenata.blitz.bg попаднахме на предупреждение, отправено от друг коафьор.

Фризьор: Това е най-фаталната грешка, която съсипват косата

Той каза, че без значение дали фризьор е боядисал косата ни, или сме го направили в домашни условия, то след това може да допуснем две фатални грешни. „Те могат да съсипят новия цвят и той много бързо да се отмие. А освен това и да навреди на косата“, предупреди фризьорът.

Ужас, боя за коса едва не уби млада жена СНИМКА 18+

Качеството на цвета и запазването му зависи много от грижата за косата и правилното й измиване. И по-специално използвания шампоан“, казва коафьорът.

Според експерта най-бързият начин за измиване на пигмента от косата е използването на грешен шампоан.

„Шампоанът е агресивен почистващ препарат, който не само премахва цвета от косата, но също така премахва и приятелските за кожата масла, което прави косата да изглежда суха“, уточни той.

Руса красавица 2 години не ми косата си с шампоан, не е за вярване как изглежда сега

Поради тази причина специалистът препоръчва на клиентите да купуват шампоан без консерванти, сулфати и синтетични аромати.

 

Освен това, за да поддържате желания цвят, фризьорът посъветва да не миете косата си 72 часа след боядисване в козметичен салон.

„Трябва да оставите време за затваряне на порите, така че пигментът да се фиксира в косата“, обясни коафьорът.

Фризьор: Това е основната грешка при измиването на косата

Фризьорът препоръча в първите дни след боядисването да измиете косата си с хладка вода и също така да сведете до минимум използването на електрически инструменти за оформяне й като преси, сешоари и други, тъй като високите температури разрушават структурата на косата. / jenata.blitz.bg

Харесайте jenata.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай